Kroes moet Europese telecommarkt reguleren

De nieuwe eurocommissaris van ict Neelie Kroes moet zorgen voor betere regulering op de Europese telecommarkt. Dat zeggen experts van het Computable-topic Telecom en ICT-branche. 'Zodra je de grens overgaat moet je via derden (bijvoorbeeld het hotel of een lokale provider) toegang tot internet zien te regelen. Dat is vanuit het buitenland vaak erg kostbaar', zegt directeur Jasper van 't Wout van Digacom.

Ook voor Eddy Gijssel van De Telecom Adviseur zijn de onvoorspelbare en dure mobiele tarieven binnen de Europese Unie een doorn in het oog. Marketeer Karen Kaitjily van Noort van Pecoma denkt dat het vrijgeven van Wifi daarvoor een oplossing is. 'Iedereen kan dan gebruik maken van data/voice. We kunnen zo met z'n allen slimmer en efficiënter werken.'

Daarnaast moet Kroes blijven investeren in hoogwaardige ict'ers en in (fundamenteel) ict-onderzoek, zegt managing partner Reint Jan Holterman van Orange+lime marketing. 'Willen we als Europa een plek houden op de wereldkaart van ict, dan is investeren in kennis noodzakelijk. Concurreren tegen lagelonenlanden als India, Vietnam of China is anders niet mogelijk.' Manager ict Geert Wismans van Prime Champ denkt aan een importheffing op diensten van buiten Europa, zoals bijvoorbeeld uitbestedingsdiensten. 'Op goederen wordt deze toeslag ook geheven.'

Open source

In Nederland heeft de overheid de voorkeur gegeven aan open source software en open standaarden. De voorkeur voor open source software zou Kroes in Europa moeten afschaffen. 'Dat de licentiekosten wellicht lager liggen, is een normaal aspect dat je kan meenemen in een business case. Daarvoor hoeft er geen voorkeursbeleid te zijn', zegt manager Kenniscentrum Gert Jan Timmerman van Info Support.

Ook Director Professional Services Fred van Alpen van Green Valley vindt dat Kroes kritisch moet kijken naar de voorkeur voor open source binnen de overheid. 'Hoewel open source goedkoop lijkt en een soort gelijkheidsideaal en standaardisatie uitdraagt, ligt de broncode op straat en daarmee ook de kwaliteit, robuustheid en beveiliging en dus privacy. Laat haar daar eens serieus naar kijken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals altijd staan de beste stuurlui staan aan wal.... Jarenlang hebben ze alle mogelijkheden gehad de kansen en mogelijkheden te benutten en zijn ze helaas niet geslaagd..... en nu ineens moet de eurocommissaris toevalligerwijs mevr. N.Kroes de kooltjes voor ze uit het vuur halen.

Al ze jaren lang wat meer hadden gekeken naar maatschappelijk belang ipv aandeelhoudersbelang en eigen premies dan zag het IT veld voor Nederland er veel mooier en beter bij, maar helaas....

Ik vertrouw op het eerlijke oordeel van mevr. Kroes en denk dat vernoemde personen en organisaties dan nog weleens gaan piepen...

Zucht.. Meneer Fred van Alpen snapt het ook echt wel he? Wil meneer Fred van Alpen mij ook 150.000 Euries lenen? Zonder contract? Zo even op mijn blauwe ogen? Omdat ik zeg dat ik te vertrouwen ben? Zonder dat hij even onderzoek kan doen of er geen lijken in de kast zitten? Zo doen we het wel met Locked In Vendors! We geloven hun op hun blauwe ogen en 'nemen aan' dat ze betrouwbaar zijn, terwijl het verleden heeft aangetoond dat dit niet het geval is. En, men vergeet de kleine lettertjes, omdat we de aanname doen dat we bij de Locked In Vendor schadevergoeding kunnen krijgen. Jaja.. Sinterklaas bestaat. Echt waar hoor! Droom lekker verder!

Bizar, het is juist Green Valley wat de afgelopen tijd hard heeft geroepen dat hun software open source is cq zal worden. Zij hebben dit jaar op deze gronden een aantal aanbestedingen gewonnen. Mag ik nu tussen de regels door lezen dat Fred eigenlijk zegt dat ze in die aanbestedingen gejokt hebben? Ik denk dat de afgewezen concurrenten dit wel interessant zullen vinden.

""Manager ict Geert Wismans van Prime Champ denkt aan een importheffing op diensten van buiten Europa, zoals bijvoorbeeld uitbestedingsdiensten. 'Op goederen wordt deze toeslag ook geheven.' ""

Wat een verschrikkelijke en enge uitspraak. In navolging van het idiote protectionisme op goederen uit China en enkele andere landen, wil deze meneer nu een dergelijke onzin voor ICT diensten????????????

Wat zijn de kwalificaties van Fred van Alpen? Open source onveilig omdat het open source is? Standaardisatie is verkeerd en zo meer. Wat zegt hij allemaal?

Of de journalist heeft hem verkeerd geciteerd, of Fred van Alpen raaskalt.

In beide gevallen heeft Computable de morele verplichting betere voorlichting te geven over het wezen van open source. Laat eens wat mensen met verstand van zaken aan het woord. Hoe is het gesteld met de privacy, robuustheid en beveiliging mbt open source?

Of vindt Computable ook dat Firefox, Apache, Linux ed een bedreiging zijn?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-30T10:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.