Onderzoek: Mobiel werken graag, maar er zijn grenzen

Dit artikel delen:

Mobiel werken: 85 procent van zakelijk Nederland ziet dit als de ideale manier van werken. Maar, er zijn grenzen. 79 procent vindt mobiel werken prima, maar mobiele apparaten kunnen volgens hen ook wel eens uit. Op vakantie of in andere prive-situaties bijvoorbeeld.

Wie nu nog niet mobiel werkt, ziet zich dat wel in de toekomst doen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van telecomaanbieder T-Mobile naar de mening over mobiel werken onder 549 zakelijke mobiele bellers. Gevraagd naar de argumenten om mobiel te werken, antwoordt 60 procent: "Het geeft je vrijheid".

Niemand kan meer om mobiel werken heen, daar is 56 procent het over eens. Zowel mannen als vrouwen ervaren het als aantrekkelijk zelf te kunnen bepalen waar en wanneer ze werken. "Je bent flexibel, het is efficient en handig", zegt het merendeel van de ondervraagden. Bijna de helft van de ondervraagden doet tijdens mobiel werken inspiratie op (48 procent). "Ik kan mijn tijd beter benutten" (62 procent), "ik word niet afgeleid door zaken op kantoor" (34 procent) en "ik kan me beter concentreren" (30 procent) zijn andere, veel genoemde argumenten.

Zien mannen overwegend de voordelen, vrouwen voelen soms een bepaalde druk om (mobiel) te werken, juist omdat het kan en de mogelijkheden er zijn (12 procent). Een op de tien vrouwen doet liever iets anders dan werken wanneer ze onderweg is, volgens anderen juist een geschikt moment om (mobiel) te werken. Opmerkelijk is dat 44 procent van de managers echt door werkt wanneer ze zakelijk op reis zijn, terwijl voor 68 procent van de overige medewerkers het voldoende is als de mobiele telefoon aan staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-20T13:38:00.000Z Mels Dees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.