SNS Reaal en KPN winnen Telewerkprijzen

Dit artikel delen:

Stichting Telewerkforum heeft bankverzekeraar SNS Reaal en telecomconcern KPN elk een prijs gegeven voor de manier waarop zij hun medewerkers stimuleren om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. SNS Reaal ontvangt de prijs omdat de organisatie zaken als werkplekken, werktijden en geografische locatie flexibel maakte. KPN krijgt de prijs door de bewezen reductie van de CO2-uitstoot na verkorting van de reistijd van het personeel.

SNS Reaal vervult volgens de jury een voorbeeldfunctie voor andere organisaties. De onderneming zet mobiele en web2.0-technologie in en maakt daarmee 'maximaal gebruik van de voordelen van het informatietijdperk', vindt de jury. 'Er is een modernere, betere en leukere werkomgeving gecreëerd.'

Conference call

KPN is bezig met de invoering van webgebaseerde vergaderingen, waardoor inmiddels een op de drie vergaderingen plaatsvindt door middel van conference calls. Daarmee zou het telecombedrijf jaarlijks 283.000 uur reistijd besparen, wat overeenkomt met 19 miljoen kilometer en een uitstoot van 2,8 miljoen kilo koolstofdioxide (CO2). Bovendien bespaart het volgens de jury veertien miljoen euro.

Stichting Telewerkforum probeert sinds 1999 flexibel werken te bevorderen en oplossingen te tonen voor maatschappelijke en organisatorische problemen, zoals files op de weg. Thuiswerken, mobiel werken en vergaderen op afstand zijn daarvan voorbeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

SNS Reaal gefeliciteerd met het nieuwe werken!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-11T11:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.