Google slijt Nexus One via eigen webwinkel

Dit artikel delen:

Internetreus Google heeft zijn eerste eigen smartphone gepresenteerd. De Nexus One moet de concurrentie aangaan met toestellen zoals de iPhone van Apple en de Blackberry van Research in Motion. Het apparaat is gebouwd door de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC. De smartphone draait op Google's mobiele besturingssysteem Android 2.1 en wordt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten verkocht via de webwinkel van Google. Later dit jaar verschijnt het toestel ook in Europa.

De Nexus One werkt met gsm-, umts-, hspa- en Wi-Fi-verbindingen en heeft een Bluetooth- en usb-poort. De smartphone heeft een groot aanraakscherm met een doorsnede van 3,7 inch en gebruikt een 1GHz Qualcomm-processor. Hoewel besturingssysteem Android dat wel ondersteunt, kun je het scherm niet met twee vingers tegelijk gebruiken (multitouch). Dat kan op het 3,5-inch scherm van de iPhone wel. De Nexus One heeft een camera met 5 megapixels en ondersteunt mms'jes.

Het toestel wordt niet in winkels verkocht. Je kunt hem alleen in de Verenigde Staten via een website van Google bestellen. Dat kan in combinatie met een abonnement, maar tegen een hogere aanschafprijs is het toestel ook los te koop. Het apparaat wordt later dit jaar ook in Europa geleverd. Daar is Vodafone de telecomaanbieder die een abonnement bij de Nexus One gaat leveren. Het is nog niet bekend wanneer de Nexus One in Nederland beschikbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hmmm jammer dat zo'n 'sexy' bedrijf met een bejaard product komt; EEN TELEFOON wow..........

Aangezien HTC het toestel heeft gebouwd, Google alleen maar een OS heeft geleverd, is het dus een Google telefoon? Dus iedere (HTC) smartphone met Windows Mobile OS is dan ook ineens een telefoon van Microsoft? Als consument zie ik gewoon een HTC toestel met een Android OS, net zoals een HTC toestel met Windows Mobile OS, nog steeds een HTC toestel blijft. Niets meer en ook niet minder. Zwakke marketing al met al, en zeker een stuk minder sterk dan de marketing zoals de Iphone van Apple genoot en geniet bij lancering daarvan.

Als je de IPhone van Apple echt wil beconcureren moet je toch écht van betere huize komen. Van een bedrijf als Google mag je dus, zoals Peter impliciet ook al schrijft, meer verwachten.

Zoo raar zijn jullie man

Het is gewoon een TOP telefoon dat bijna alles kan !!! Het word gemaakt naar opdracht van Google, dus het is gewoon van Google hoor...

Echt een super mobiel!
De NeXus S is echt superchill, alles kan gewoon. Het is bijna hetzelfde als een iPhone, maar dan mooier!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-06T10:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.