Vertrek KPN-baas veroorzaakt stoelendans

Door het vertrek van KPN-bestuurslid Stan Miller wijzigen de functies van de achtergebleven bestuurders. Miller leidde de internationale mobiele activiteiten van het concern. Zijn taken worden overgenomen door Eelco Blok, die tot dusver onder meer verantwoordelijk was voor Getronics en KPN Zakelijke Markt. In de nieuwe organisatie rapporteren Getronics en zijn directeur Erik van der Meijden rechtstreeks aan topman Ad Scheepbouwer.

Miller was sinds 2005 lid van de raad van bestuur en algemeen directeur van KPN Mobile International. In die hoedanigheid gaf hij leiding aan de mobiele aanbieders E-Plus in Duitsland en Base in België. Het is niet duidelijk waarom Miller opstapt per 1 februari 2010. Hij krijgt 2,25 miljoen euro en een onbekende prestatiebonus bij zijn vertrek mee.

Alle internationale activiteiten van KPN, waaronder Mobile International en voip-dochterbedrijf iBasis worden vanaf februari geleid door Eelco Blok. Hij gaf tot dusver leiding aan ict-dienstverlener Getronics, KPN Zakelijke Markt en KPN Wholesale & Operations. Deze laatste twee komen onder leiding van Baptiest Coopmans, net als alle andere Nederlandse telecomactiviteiten.

Getronics

Getronics en zijn directeur Erik van der Meijden komen onder de directe verantwoordelijkheid van Ad Scheepbouwer, de bestuursvoorzitter van KPN. Zonder Miller bestaat het bestuur uit vier leden: Scheepbouwer, Blok, Coopmans en Carla Smits-Nusteling. Zij is in november 2009 toegetreden als bestuurslid. Twee maanden eerder werd zij financieel directeur van het telecomconcern.

KPN maakte de nieuwe taakverdeling bekend tegelijkertijd met de presentatie van de jaarcijfers 2009. Het telecombedrijf zag zijn nettowinst in 2009 met 63 procent stijgen naar bijna 2,2 miljard euro bij een omzet die daalde naar 13,5 miljard euro. Het goede bedrijfsresultaat wordt vooral gedrukt door een winstval van 18 procent bij dochteronderneming Getronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo Zo.. Toen ik na 40 jaar werken bij PTT/KPN weg ging kreeg ik maar een brutomaandloon en een klokje mee.

Hij krijgt 2,25 miljoen euro en een onbekende prestatiebonus bij zijn vertrek mee.

Waarom is dat nu nodig ???Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/telecom/3232911/1276977/vertrek-kpnbaas-veroorzaakt-stoelendans.html?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=Redactiemailing#ixzz0doVfD3v9

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-26T15:07:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.