VeiligMobiel kiest Veliq als nieuwe naam

Dit artikel delen:

De Barendrechtse leverancier van mobilityproducten VeiligMobiel heet vanaf eind februari 2010 Veliq. De nieuwe naam is nodig in verband met het toenemend aantal buitenlandse klanten, vertelt verkoop- en marketingmanager Robin Smits. 'Het is voor hen vaak moeilijk om de oude naam goed uit te spreken. In de praktijk werden we in het buitenland soms al 'veliek' genoemd.' Hij verwacht dit jaar veel nieuwe klanten en partnerbedrijven van buiten Nederland.

De onderneming werkt onder meer samen met telecomaanbieder Vodafone Nederland, de systeemintegratoren Getronic en Capgemini en de Zwitserse mobiele dienstverlener Swiss1Mobile. Ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Israël spreekt Smits met potentiële partners.

Het belangrijkste product van Veliq is de webgebaseerde oplossing voor het beheren van mobiele apparaten MobiDM, legt Smits uit. 'Dat neemt ruim 80 procent van ons werkzaamheden in beslag. Voor de rest doen we vooral programmeerwerk.' Gebruikers van het webproduct kunnen er bepaalde instellingen mee naar smartphones toesturen en back-up, herstel- en beveiligingsdiensten voor zulke toestellen leveren. Ook kan allerlei software worden gedistribueerd.

Sybase

Veliq werkt nauw samen met technologiepartner Sybase, vertelt Smits. Die leverancier heeft een platformonafhankelijk beheertoepassing voor mobiele apparaten. Deze toepassing, Afaria, moet echter in de bedrijfsomgeving van de gebruiker worden geïntegreerd. Dat is volgens Smits lastig aan te sturen. Zijn bedrijf bouwde een vereenvoudigde softwareschil om Afaria heen en biedt die als webinterface aan.

Bij de leverancier van mobilityproducten werken ongeveer achttien mensen. Het bedrijf adviseert organisaties over het gebruik van mobiele apparaten en het regelen van telewerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-29T11:15:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.