Europese hof buigt zich over miljardenclaim umts

Dit artikel delen:

Het Europese hof gaat beslissen of de miljarden claim van telecombedrijven tegen Europese overheden terecht is. De telecombedrijven eisen btw terug op de peperdure umts-licenties.

Volgens de bedrijven handelden de Europese overheden als ondernemers toen zij de umts-licenties veilden. Dit houdt in dat de overheden net als bedrijven btw in rekening hadden moeten brengen, die de ondernemingen dan weer terug hadden kunnen vorderen bij de fiscus.

 

De claim vindt zijn oorsprong in Oostenrijk. Daar hebben zes telecomaanbieders de Oostenrijkse overheid voor het gerecht gesleept, die hen doorverwees naar het Europese hof. Mocht de uitspraak in het voordeel zijn van de telecombedrijven, dan kunnen zij tegen de twintig miljard euro terugvorderen.

 

Ook in Engeland zijn een aantal aanbieders om dezelfde reden naar de rechter gestapt. In Nederland zet KPN zijn juridische stappen tegen de overheid door. Het bedrijf eist een factuur zodat het btw terug kan vragen bij de fiscus, meldt het Financieel Dagblad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-06T09:12:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.