EZ blij met gerechtelijk groen licht voor veiling

Dit artikel delen:
Groen licht

Demissionair minister Maria van der Hoeven is blij dat de 2,6 GHz-frequentieveiling vanaf 20 april 2010 doorgaat. Ze reageert daarmee op de uitspraak van de Rotterdamse voorzieningenrechter in het kort geding dat telecombedrijven KPN en Vodafone elk hadden aangespannen. De aanklagers eisten uitstel van de veiling, maar haalden bakzeil. 'Dit is goed voor de consument en voor de markt', aldus de minister.

'De consument krijgt meer keus en profiteert van nieuwe diensten, zoals snel mobiel internet en de concurrentie krijgt een impuls', laat Van der Hoeven weten. Om de concurrentie op de mobiele telefoniemarkt te stimuleren, reserveert het ministerie 70 procent van de te veilen frequentiekavels voor nieuwkomers.

De drie grote bestaande aanbieders KPN,  Vodafone en T-Mobile, kunnen daardoor gezamenlijk maximaal 30 procent van kavels bemachtigen. Dat stuitte vooral Vodafone en KPN tegen de borst. Bovendien vindt Vodafone dat de overheid eerst duidelijkheid moet scheppen over het te voeren spectrumbeleid in Nederland. T-Mobile spande geen kort geding aan, maar deelt de bezwaren van KPN en Vodafone.

Teleurgesteld

Vodafone is teleurgesteld in de uitspraak van de voorzieningenrechter. KPN wacht op de inhoudelijke argumentatie van de rechter alvorens met een reactie te komen. Het is niet bekend of de aanbieders in hoger beroep gaan.

Na de 2,6 GHz-veiling presenteert het ministerie een integrale visie op de mobiele communicatiemarkt. Daarmee komt de overheid tegemoet aan een belangrijke wens van telecomaanbieders. Zij kunnen dan hun strategie en bedrijfsvoering beter afstemmen op overheidsbeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-16T14:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.