'Met Blackberry 6.0 wil iedereen zo'n toestel'

Dit artikel delen:

Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) heeft zijn nieuwe besturingssysteem 6.0 gedemonstreerd. Het platform wordt na juni 2010 uitgebracht op enkele nieuwe smartphones. 'Iedereen die er naar kijkt, zal zeggen dat hij een Blackberry wil!', proclameert algemeen directeur Mike Lazaridis tijdens de gebruikersconferentie WES in het Amerikaanse Orlando.

Het nieuwe besturingssysteem moet gebruiksvriendelijk en krachtig zijn om een groter publiek aan te spreken, zegt de topman. Bij de ontwikkeling van het platform is veel aandacht besteed aan de integratie van multimedia, social networks en een snelle internetbrowser met tabbladen en efficiënte comprimering waardoor hij snel reageert.

Aanraakscherm

Blackberry 6.0 kan worden gebruikt voor toestellen met een aanraakscherm. De verwachting is dat voorlopig de meeste nieuwe smartphones van RIM worden uitgerust met een traditioneel beeldscherm met qwerty-toetsenbord en een navigatieknop.

Het platform moet tegenwicht geven aan de toenemende concurrentie op de markt voor hoogwaardige smartphones. De toestellen van de Canadese fabrikant verliezen momenteel terrein op bijvoorbeeld de Apple iPhone, Motorola Droid en toestellen van HTC. Ze zouden te weinig aansprekend zijn voor jongeren, die massaal voor hippere smartphones kiezen. Vooral de al bestaande chatfunctie Messenger zou veel jonge mensen over de streep moeten trekken.

Sinds 1999

Volgens topman Lazaridis gebruiken momenteel meer dan 41 miljoen mensen een Blackberry. Hij houdt er rekening mee dat dit aantal de komende tijd oploopt tot over de honderd miljoen. De toestellen worden verkocht via 550 telecomaanbieders in 175 landen. De eerste Blackberry verscheen in 1999. Sindsdien zijn er meer dan 90 miljoen verkocht.

Blackberry 6.0

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grootste mankement aan touchscreen toestellen is dat ze het qwerty toetsenbord weg hebben gelaten. Als je er een beetje mee wil communiceren dan is dat toch wel een vereiste (daarom bij mij ook geen i-phone) maar vrees dat RIM mij binnenkort gaat verliezen aan de HP I-paq.. vooral door de komt van WinMo7

Hallo Robert,
Dat was voor mij ook de grootste angst van touchscreens. Nu ik een iPhone heb weet ik dat het wel kan werken! Ik ben minder te spreken over de 8110 die ik nu van mijn werk heb. Of ik straks de iPhone blijf gebruiken of dat ik naar Android ga weet ik nog niet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-28T09:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.