Microsoft stopt met geflopte Kin-mobieltjes

Dit artikel delen:

Krap twee maanden nadat de softwaregigant ze introduceerde, haalt Microsoft zijn twee mobieltjes Kin One en Kin Two uit de markt. De verkoopcijfers in de Verenigde Staten blijven ver achter bij de verwachtingen en de modellen komen niet op de Europese markt. Bovendien heeft Microsoft besloten zich volledig te richten op mobiele telefoons die het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7 gebruiken.

Microsoft verraste half april 2010 met de introductie van twee zelfontwikkelde mobiele telefoons die volledig zijn gericht op koppeling met online sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en MySpace. De toestellen hebben een uitschuifbaar toetsenbord en een aanraakscherm. Ze draaien op besturingssysteem Windows Phone for Kin, dat elementen van Windows Phone 7 bevat. De Kin Two heeft een groter scherm en toetsenbord en een hogere opslagcapaciteit dan de Kin One.

Sommige experts uit het Computable topic Telecom voorzagen dat de introductie van de toestellen een kansloze expeditie in een verzadigde markt was. Anderen zagen de Kin-mobieltjes als een kans voor de leverancier om op termijn uit te groeien tot de grootste speler op de mobiele telefoniemarkt. Bovendien vonden veel  experts de toestellen alleen voor geschikt voor de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-01T10:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.