Google verkoopt Nexus One alleen via partners

Dit artikel delen:

Internetreus Google stopt de directe verkoop van zijn eigen smartphone Nexus One. Vanaf januari 2010 werd het toestel verkocht via een website van Google en via telecompartners. De smartphone blijft in Nederland beschikbaar via aanbieder Vodafone. Die biedt het toestel als enige telecomprovider aan.

In januari 2010 verraste Google door een eigen smartphone te presenteren en deze in eerste instantie alleen via internet te verkopen zonder tussenkomst van telecomaanbieders. Later kwam het toestel ook beschikbaar via Vodafone en via indirecte verkoopkanalen. De klantenservice, die in de Verenigde Staten ook via Google liep, blijft voorlopig behouden. Ontwikkelaars die software voor de Nexus One bouwen, kunnen via verkooppartners de meest actuele toestellen verkrijgen.

Dat Google de webwinkel voor het toestel sluit, is mogelijk een teken aan de wand. Door het besluit is de kans klein dat er een opvolger komt. De Nexus One moet de concurrentie aangaan met toestellen zoals de iPhone van Apple en de Blackberry van Research in Motion. Het apparaat is gebouwd door de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC. De smartphone draait op Google's mobiele besturingssysteem Android 2.1.

Android

De Nexus One werkt met gsm-, umts-, hspa- en Wi-Fi-verbindingen en heeft een Bluetooth- en usb-poort. De smartphone heeft een groot aanraakscherm met een doorsnede van 3,7 inch en gebruikt een 1GHz Qualcomm-processor.

Hoewel besturingssysteem Android dat wel ondersteunt, kun je het scherm niet met twee vingers tegelijk gebruiken (multitouch). Dat kan op het 3,5-inch scherm van de iPhone wel. De Nexus One heeft een camera met 5 megapixels en ondersteunt mms'jes.

Begin juli 2010 besloot Microsoft de productie en verkoop van zijn eigen smartphones Kin One en Kin Two te stoppen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd dat er staat dat multitouch niet gebruikt wordt op de Nexus One, omdat die toevoeging in een update wel automatisch op mijn Nexus One werd geïnstalleerd, in de eerste week van februari 2010.
Ik weet die datum precies, omdat dit over the air geschiedde op mijn trip in Engeland en dat mij toen veel kosten aan roaming gaf.

De Nexus One-smartphone heeft een update die multitouch aanzet. Dit ondanks eerdere vermeende afspraken van Google met Apple om dit niet te doen.

De software-update voegt multitouch-bediening toe voor de webbrowser, Maps en Gallery op de Nexus One. Een van de multitouchfuncties is de beweging om met duim en wijsvinger in te zoomen. Dit zogeheten pinch-to-zoom is bekend van de iPhone.

Er staat:
"kun je het scherm niet met twee vingers tegelijk gebruiken (multitouch). Dat kan op het 3,5-inch scherm van de iPhone wel."

Dat is dan wel vreemd. want onze Google Nexus One, HTC Legend en HTC Desire (allemaal Android2.1), kunnen dat allemaal wel - Dus Computable:
Gaarne even uw content over dit artikel verbeteren aub!?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-21T08:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.