T-Mobile ontloopt tweede boete van vijf miljoen

Dit artikel delen:

Telecombedrijf T-Mobile hoeft geen dwangsom te betalen van vijf miljoen euro aan het Agentschap Telecom. Het bedrijf voldoet aan de verplichtingen van het agentschap. In juni kreeg het telecombedrijf een boete van 5 miljoen euro omdat het niet aan de vergunningsvoorwaarden voldeed door de UMTS-frequenties van het in 2007 overgenomen Orange onvoldoende te gebruiken.

Het telecombedrijf moest binnen drie maanden aan de voorwaarden voldoen, anders zou opnieuw een boete volgen van 5 miljoen euro. Het agentschap concludeert nu dat het bedrijf inmiddels de voormalig Orange UMTS-frequenties voldoende in gebruik heeft genomen en dus aan de voorwaarden voldoet.

Dwangsom

T-Mobile kreeg in november vorig jaar ook al een dwangsom opgelegd, omdat het bedrijf volgens het Agentschap Telecom geen gebruikmaakte van de UMTS-frequenties van Orange. Het ging toen eveneens om een bedrag van vijf miljoen euro. De verbeteringen die de telecomaanbieder toen doorvoerde, bleken in juni onvoldoende. 'Het is belangrijk dat vergunninghouders zich houden aan de voorwaarden. Het is onze taak om daar op toe te zien', zegt directeur-hoofdinspecteur Peter Spijkerman van het Agentschap Telecom.

De telecombedrijven Orange, T-Mobile, Telfort, Vodafone en KPN kregen in 2000 na een veiling een UMTS-vergunning. De voorwaarden die de overheid stelde aan de vergunning is dat de gekochte frequentie gebruikt wordt en dat er voldoende dekking wordt geboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-09T15:13:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.