Cisco zoekt groei voornamelijk in België

Netwerkbedrijf Cisco Systems wil volgend boekjaar een omzetstijging halen van 20 procent in België en Luxemburg. Om die ambitie waar te maken wordt er ook nieuwe medewerkers aangeworven.

Dat schrijft het Belgische dagblad De Tijd. Cisco haalde in zijn vorige boekjaar, dat eind juli werd afgesloten, in België en Luxemburg een omzetstijging van 10 procent. Cisco Belux presteerde daarmee minder goed dan de totale groep, die een omzetgroei boekte van 16,8 procent, goed voor 22 miljard dollar. De Belux-vestiging mikt nu voor het nieuwe boekjaar op een omzetstijging van 20 procent, zo verklaarde Pascal Methens, algemeen directeur van Cisco Belux. Daarmee komt de omzet boven de 150 miljoen dollar. In de tweede helft van het afgesloten boekjaar bereikte Cisco Belux overigens al een omzetgroei van meer dan 20 procent.
 
De netwerkgigant wil zich in België met name meer gaan richten op de kleinere bedrijven. Daarbij moeten de distributiepartners helpen om het klantenbestand uit te breiden. Zij krijgen een extra korting als ze een nieuwe klant binnenhalen. Om de inkomsten op te drijven wordt ook het personeelsbestand uitgebreid met 10 procent. In België werken op dit moment 52 mensen voor Cisco, en in Luxemburg acht.
 
Methens ziet nog veel groeipotentieel in ip-telefonie, de technologie om te telefoneren over een datanetwerk met het internetprotocol (ip) als basis. Vorig boekjaar verdubbelde Cisco Belux het aantal geïnstalleerde ip-telefoons tot bijna 60.000. Het bedrijf haalde onder meer een bestelling binnen bij het ministerie van Financiën voor 4400 ip-telefoons.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hallo
Welke jobs zijn vacant bij jullie bedrijf a u b in belgie

Groetejs Makda

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-26T12:23:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.