EU kiest Sectra voor beveiligde telefonie

Dit artikel delen:

De Europese Unie heeft Sectra Communications geselecteerd voor het leveren van het encryptiesysteem Tiger XS voor beveiligde telefonie. Sectra is een Zweedse leverancier van cryptomiddelen. De Nederlandse vestiging heeft het aanbestedingstraject uitgevoerd. De raamovereenkomst loopt over vier jaar. De eerste bestelling is geplaatst en wordt in het najaar 2010 geleverd.

Tiger XS, die door de Raad van de Europese Unie is besteld, wordt gebruikt om beveiligde telefoongesprekken te voeren via telefoon-, gsm-, 3G-, isdn- en ip-netwerken of via satellietsystemen. Volgens Sectra is Tiger XS het enige cryptoproduct voor mobiele en vaste telefonie dat door de EU en de Navo is gecertificeerd tot en met het rubriceringsniveau Secret. Het wordt onder meer gebruikt door besluitvormers, hoge ambtenaren en strijdkrachten in Europa.

'Op de markt voor beveiligde telefonie haalt Tiger XS het hoogste niveau van beveiliging. Alle Nederlandse ministeries en Nederlandse strijdkrachten gebruiken Tiger XS al voor een veilige uitwisseling van gevoelige nationale informatie en EU-geheimen', zegt een medewerker van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging.

Sectra werd in 1978 opgericht als afsplitsing van het Linköping Institute of Technology. Het encryptiebedrijf bedient voornamelijk ministeries van Defensie en andere overheidsdiensten in Navo-landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant dat een medewerker van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging zich uitlaat over een product dat door de Raad van de Europese Unie wordt afgenomen....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-02T10:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.