Android na Symbian tweede op mobieltjesmarkt

Dit artikel delen:

Android haalt in 2010 Blackberry OS in als op-een-na vaakst gebruikte besturingssysteem voor mobiele telefoons. Binnen vier jaar zal Android bovendien met Symbian concurreren om de nummer 1-positie. Dat voorspellen marktanalisten van Gartner. Tegen die tijd zijn op zes van de tien nieuwe mobiele telefoons Symbian of Android geïnstalleerd.

Het toenemende gebruik van Android op telefoontoestellen heeft vooral te maken met de voorkeur die veel hardwareleveranciers voor het platform hebben: van Samsung en Sony-Ericsson tot LG en Motorola. Ook veel contentleveranciers hebben een voorkeur voor dit open source besturingssysteem.

Symbian blijft volgens de analisten waarschijnlijk net het meestgebruikte besturingssysteem. Dat is voornamelijk te danken aan de inspanningen van Nokia, die het platform voor vrijwel al zijn toestellen gebruikt. Nokia is sinds jaar en dag de grootste fabrikant van mobiele telefoons.

Smartphone

In 2014 zal zo'n 60 procent van de smartphones draaien op open source besturingssystemen, zoals Android en enkele Symbian-versies. Smartphone-fabrikanten die een eigen gesloten platform gebruiken, zoals Apple iOS en RIM Blackberry OS, zien hun verkopen de komende jaren wel toenemen, maar minder hard als de verkoop van mobieltjes met een open source besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-13T13:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.