Weer topman bij Belgacom de laan uit

Belgacom topman Philippe Lemmens, die lange tijd Skynet leidde en vervolgens aan het hoofd stond van de afdeling Consumer en Business Solutions, heeft het bedrijf eind vorige week 'in onderling overleg' verlaten. Het is al de derde topman die bij de vastelijn divisie opzij gezet wordt.

De 40-jarige Philippe Lemmens maakte carrière bij Apple, waar hij zich van van '91 tot '98 opwerkte tot general manager Benelux. In april '98 werd hij door zijn Apple voorganger en toenmalig Belgacom-topman Pascal Methens opgepikt om de internetafdeling Skynet te leidden.
 
Lemmens werd later ook hoofd van Infosources, dat dankzij de overgenomen internetactiviteiten in Frankrijk, een tijdje op de beurs genoteerd stond. Hij maakte van Skynet marktleider, zowel op de overheids- als de zakelijke markt. Toen de internetaanbieder begin 2003 geïntegreerd werd bij Belgacom en Skynet slechts contentleverancier werd, viel Lemmens uit de boot.
Na het vertrek van Pascal Methens in juni vorig jaar, werd hij weer ingeschakeld en verantwoordelijk voor de afdeling 'Consumer & Business Solutions'. In april van dit jaar werd Jean-Claude Vandenbossche, de voorzitter van de wireline divisie opzij gezet. Belgacom-ceo Didier Bellens nam vervolgens zelf die positie in. Toen was al duidelijk dat ook Lemmens mogelijk ook op de wip stond. Zijn plaats wordt ingenomen door Scott Alcott.
 
Bijna gelijktijdig met de aankondiging van het vertrek van Lemmens maakte Belgacom de financiële resultaten over de eerste zes maanden van 2004 bekend. De Belgische telecomoperator zag de nettowinst met 10 procent toenemen tot 506 miljoen euro. Aanzienlijk meer dan de 433 miljoen die analisten hadden voorspeld. In genoemde periode steeg de omzet slechts met 1,3 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2003, tot ruim 2,75 miljard euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-30T15:43:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.