KPN verliest weer kandidaat voor functie CEO

Voorlopig resteren interne kandidaten om Scheepbouwer op te volgen

Dit artikel delen:
Ad Scheepbouwer

KPN-CEO Ad Scheepbouwer vertrekt in 2011

Telecomconcern KPN heeft nog altijd geen geschikte opvolger gevonden voor zijn scheidend bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer. Twee beoogde kandidaten zeggen geen interesse te hebben. Nadat eerder Telenet-topman Duco Sickinghe dit liet weten, meldt nu ook Niek Jan van Damme dat hij zijn huidige functie als managing director van de Duitse activiteiten van Deutsche Telekom niet zal opgeven voor KPN.

Dat meldt de Duitstalige uitgave van persbureau Dow Jones. Van Damme was tot halverwege 2009 bestuursvoorzitter bij telecomaanbieder T-Mobile Nederland en stapte toen over naar een directiefunctie bij Deutsche Telekom. Sinds april 2010 is hij bovendien bestuursvoorzitter van de Duitse tak van het telecombedrijf.

Ook Duco Sickinghe ontkent formeel dat hij naar KPN vertrekt. De Nederlandse topman van de Vlaamse telecomaanbieder Telenet meldde zich half september af voor de race: 'Ik blijf maar telefoontjes krijgen van Nederlandse vrienden, maar ik ontken dat ik naar KPN ga. Ik blijf in België.'

KPN'ers

De huidige ceo van KPN Ad Scheepbouwer heeft aangegeven in 2011 te vertrekken. Het concern wil voor afloop van het derde kwartaal van 2010 zijn opvolger bekendmaken.

Behalve Sickinghe en Van Damme worden ook de KPN'ers Eelco Blok en Baptiest Coopmans genoemd als kandidaat. Blok leidt momenteel alle internationale activiteiten van KPN. Coopmans is verantwoordelijk voor de Nederlandse telecomactiviteiten van KPN en de activiteiten van ict-dochterbedrijf Getronics. De telecomaanbieder zou echter een voorkeur hebben voor een externe kandidaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

..ik wil wel hoor..

Opvallend dat KPN geen kandidaat uit de eigen gelederen op het oog heeft.

Ideetje...
Nu de tijd is gekomen voor de vervanger van de CEO, blijkt dat zijn eerste laags management straks ook "klaar" is als hij klaar is met zijn klus. Om Ad's multi miljoenen bonus te halen, staat zijn gehele team hem ten dienste, ondersteund een dikke bonus beloftes (die zijn zo goed dat zijn eerste 42 directe managers nooit meer hoeven te werken)

Het is dan ook niet gek dat men binnen KPN niemand kan vinden.
Ze zijn er gewoon weg niet meer straks.
En al zouden de bonussen minder aantrekkelijk zijn, dan zou er waarschijnlijk nog niemand zijn:
of men is niet capabel maar zit nu wel direct onder Ad
of men weet wat de puinhoop is.......

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-27T11:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.