T-Mobile verliest monopolie op iPhone

Toestel niet meer exclusief via T-Mobile verkrijgbaar

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder T-Mobile verliest in Nederland zijn status als enig aanbieder van de iPhone. Zakelijke en particuliere gebruikers kunnen de iPhone 4, de nieuwste versie van de populaire smartphone van Apple, binnenkort aanschaffen in combinatie met abonnementen van Vodafone, KPN en Telfort. Wanneer het toestel via deze aanbieders wordt aangeboden, is niet bekendgemaakt.

Tot dusver was T-Mobile in Nederland de enige aanbieder die de iPhone in combinatie met een abonnement verkocht. De telecomaanbieder had die exclusiviteit sinds het toestel in juli 2008 naar Nederland kwam. Vanaf begin 2010 verkochten KPN en Vodafone het apparaat al mondjesmaat aan een beperkte groep zakelijke klanten.

KPN-dochters

KPN gaat verschillende versies van de iPhone verkopen. Het gaat om de iPhone 4 16GB, de iPhone 4 32GB en hun voorganger iPhone 3GS 8GB. De smartphones worden ook aangeboden via de KPN-dochters Telfort, Hi en MTV Mobile. Het is niet bekend welke toestellen Vodafone gaat verkopen.

Apple presenteerde de iPhone 4 begin juni 2010. Het toestel is sinds eind juli ook in Nederland te koop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nooit begrepen, in Nederland is koppelverkoop en monopolie toch verboden?

Hoog tijd dat er alternatieven komen voor T-Mobile als je een iPhone wilt gebruiken. Allerlei 'workarounds' mbt telefoons uit Frankrijk bijv. kunnen dan eindelijk ten grave worden gedragen.

Maar wanneer wordt de Iphone 4 bij de andere telecom aanbieders verkocht?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-13T14:07:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.