Amsterdam kandidaat Mobile World Congress

Dit artikel delen:

De gemeente Amsterdam is officieel kandidaat om van 2013 tot en met 2017 het Mobile World Congress te organiseren. Dat is het grootste telecomevenement ter wereld waar jaarlijks meer dan vijftigduizend bezoekers op afkomen. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken twittert dat het officiële bidbook is verstuurd naar de GSMA, de organiserende koepelorganisaties van telecomaanbieders.

Het Mobile World Congress (MWC) is het belangrijkste evenement in de telecomwereld. Meer dan 1300 exposanten staan met een stand in één van de acht immense congreshallen. Elk jaar wordt een stortvloed aan nieuwe producten aangekondigd, zoals afgelopen voorjaar Microsofts nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7. Ook besturingssysteem Android en de vierde generatie mobiele telefonie (LTE) werden op het MWC voorgesteld. 

Als Amsterdam het vierdaagse evenement binnensleept, zou dat volgens Verhagen goed zijn voor de Nederlandse makers van mobiele applicaties en voor de regio. Directeur Marc Horsmans van het Amsterdams Toerisme- en Congresbureau schrijft op LinkedIn dat het Mobile World Congress een goede mogelijkheid zou zijn om de hoofdstad en Nederland goed op de kaart te zetten.

In de race

Behalve Amsterdam zijn ook Barcelona, Keulen, Milaan, München en Parijs in de race voor het organiseren van het Mobile World Congress in 2013 tot en met 2017. In januari 2011 maakt de GSMA een shortlist bekend, waarna de winnende stad halverwege het jaar wordt bekendgemaakt.

Vanaf 1987 werd het congres jaarlijks georganiseerd in het Zuid-Franse Cannes. Sinds 2006 is Barcelona de locatie. Daar staat het volgende Mobile World Congress gepland van 14 tot en met 17 februari 2011. Ook in 2012 is de Catalaanse hoofdstad gastheer van het evenement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-29T09:20:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.