WTC Rotterdam verglaasd na opknapbeurt

Dit artikel delen:

De circa tweehonderd kantoren in het Beurs-World Trade Center in Rotterdam zijn uitgerust met breedbandinternet. Installateur Marconi Oranje (voorheen Nacap) heeft in opdracht van Atlantic Telecom het WTC-bedrijfsverzamelgebouw van een glasvezel-backbone voorzien. Daarbij heeft de installateur gebruik gemaakt van een zogeheten RiserCable van Draka.

Beurs-World Trade Center Rotterdam verhuurt kantoren, levert secretariële- en facilitaire diensten en beschikt over een eigen congrescentrum. Het gebbouw op de hoek Beursplein/Coolsingel was toe aan een breedbandopknapbeurt. Volgens Draka is de traditionele coax- of koperen telefoniekabel tegenwoordig onvoldoende om te voorzien in de behoefte aan hoogwaardige telecom-, dataopslag- en software as a service-faciliteiten. De optische RiserCable van Draka is aangebracht naast de koperbekabeling die er al ligt.

Vorig jaar besteedde het WTC-Rotterdam nog zijn systeembeheer uit aan Avantage. Deze activiteit kostte de facilitaire dienstverlener te veel tijd. Avantage voert het beheer van netwerk en servers op afstand uit.

Beursgebouw

De geschiedenis van het Beursgebouw in Rotterdam laat zien dat bestaande complexen goed kunnen meegroeien met de ontwikkelingen in de tijd, aldus WTC. Op de huidige locatie werd tussen 1936 en 1940 een beurscomplex gerealiseerd naar een ontwerp van de architect J.F. Staal. Diens zoon Arthur Staal ontwierp een uitbreiding in de vorm van een extra verdieping die in 1973 in gebruik werd genomen.

In 1984 werd begonnen met de bouw van een nieuwe kantoortoren te midden van de bestaande laagbouw. Dit elipsvormige complex van architect Rob van Erk werd in 1987 opgeleverd. Het gebouw is 93 meter hoog, telt 25 verdiepingen en zes liften en is inmiddels dankzij glasvezelkabels geschikt voor breedbandtelecommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-15T16:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.