Chinezen mengen zich in biedingsstrijd Draka

Dit artikel delen:

De Chinese investeringsmaatschappij Tianjin Xinmao overweegt een bod van 20,50 euro per aandeel uit te brengen op de Nederlandse kabelfabrikant Draka. Daarmee is een biedingsstrijd losgebarsten met het Italiaanse Prysmian, die enkele uren eerder een bod van 17,20 euro uitbracht. Draka's directie en raad van toezicht hadden al met het bod van Prysmian ingestemd, maar nemen ook het Chinese bod serieus.

Een nieuw bod van 20,50 euro zou het Nederlandse kabelbedrijf waarderen op ruim een miljard euro. Xinmao is een niet-beursgenoteerde Chinese investeerder met een wel-genoteerde dochteronderneming Xinmao Science & Technology. Deze dochter is actief op de vastgoed- en glasvezelmarkt en heeft een investeringsvehikel met de naam Xinmao S&T Investment Co Inc. Het is deze organisatie die het bod op Draka overweegt uit te brengen.

In oktober 2010 werd bekend dat investeringsmaatschappij Flint Beheer af wil van zijn controlerend belang: Flint is met 48,8 procent de grootste (minderheids-)aandeelhouder in Draka. Daarop bracht de Franse  branchegenoot Nexans een bod van 15 euro per aandeel uit. Dit bod kreeg de steun van investeerder Flint. Draka's directie en zijn raad van toezicht vonden het bod echter niet in het belang van het bedrijf, mede doordat de Fransen het bedrijf wilden splitsen.

Strijd

Op maandagochtend 22 november 2010 deed de Italiaanse branchegenoot van Draka, Prysmian, een bod dat ruim twee euro per aandeel hoger uitviel dan dat van Nexans. Korte tijd later mengde ook Tianjin Xinmao zich in de strijd.

Draka is opgericht in 1910 onder de naam Hollandsche DRAad- en KAbelfabrieken. In 1970 werd het bedrijf overgenomen door Philips, maar in 1986 werd het weer afgesplitst. Hierna ging het bedrijf verder onder de huidige naam Draka Holding. Het bedrijf heeft een notering aan de Amsterdamse MidKap-index en haalde in 2009 een jaaromzet van 2,05 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ai ai, alles ten gunste van de aandeelhouders!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T15:41:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.