Sigmax neemt softwaretak eMpoly over

Nieuwe organisatie richt zich op field mobility

Dit artikel delen:

Leverancier van it- en mobility-oplossingen Sigmax heeft de softwaretak van concurrent eMpoly overgenomen. De softwareoplossingen van eMpoly worden geïntegreerd in het nieuwe bedrijfsonderdeel Sigmax Field Mobility. De hardwaretak van eMpoly blijft als zelfstandige organisatie opereren en gaat onder de naam eMpoly Hardware Center verder.

Met de overname van de softwaretak van eMpoly gaan in totaal vijf medewerkers mee. Deze worden samengevoegd met de ontwikkel- en verkoopafdeling van Sigmax. Hierdoor ontstaat de nieuwe business unit Sigmax Field Mobility, waarin twintig personen werkzaam zijn. De Sigmax-organisatie kent verder nog de business units Mobile Solutions (vijftien man), Law Enforcement (dertig man) en ICT-Specialisten (twintig man).Twintig mensen zitten nog in ondersteunende functies en in totaal werken er dus 105 mensen in de nieuwe organisatie.

Markt versnipperd

‘Tot op heden ontvangen we vooral positieve reacties van onze relaties op de overname van de softwaretak van eMpoly', zegt Sigmax-ceo Leo van den Ende. ‘De markt voor field services is sterk versnipperd en er opereren vooral veel kleinere partijen. Door deze overname is er ineens een grote en sterke speler in de markt en dat wordt enthousiast ontvangen.'

Met het overnemen van de softwareoplossingen van eMpoly gaat Sigmax met het nieuwe product Field Mobility Suite op de markt komen. Van den Ende denkt dat dit product volwassen genoeg is om naast de Nederlandse markt ook de Europese markt te gaan bedienen. Voor 2010 verwacht de ceo in ieder geval met de volledige Sigmax-organisatie een omzet te realiseren van ongeveer 10 miljoen euro. Het eMpoly-deel brengt naar verwachting een half tot heel miljoen in.

eMpoly Harware Center

Sigmax levert mobiele oplossingen voor handhaving, toezicht, field service en inspectie. Tot hun klantenkring behoren onder andere Bosch, Schiphol, ProRail, Connexxion, GVB en ruim vijftig Nederlandse en Belgische gemeenten en politiekorpsen, waaronder het KLPD. eMpoly neemt klanten als Imtech en Welzorg mee naar de Sigmax-organisatie.

Na de verkoop van de softwaretak blijft eMpoly met het hardwaredeel achter. Het bedrijf verandert daarom de naam in eMpoly Hardware Center. Momenteel is het bedrijf nog in Deventer gevestigd, maar er wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Het bedrijf blijft in het oosten van Nederland gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-03T15:01:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.