Universele GSM-oplader volgend jaar in Europa

Dit artikel delen:

In 2011 komt de eerste universele gsm-oplader op de Europese markt. Dat heeft de Europese Commissie aangekondigd. De betrokken leveranciers zijn het eens over de veiligheidsnormen voor de universele gsm-lader, één type adapter die voor alle gsm-merken gebruikt kan worden, zo meldt het Belgische ict-vakblad Data News.

De Europese Commissie verwacht dat de eerste laders en gsm's die voldoen aan de aangepaste veiligheidsnormen in de eerste maanden van 2011 op de Europese markt zullen verschijnen. De laders zullen echter alleen voor multifunctionele gsm's of smartphones, die aangesloten kunnen worden op een computer, gebruikt kunnen worden. De universele lader werkt immers met een micro-usb-aansluiting die op smartphones zit. Volgens Europa zullen de gsm-types met een dergelijke aansluiting binnen de twee jaar de markt overheersen en de plaats innemen van de eenvoudigere gsm-types.

Elektronisch afval

Momenteel bestaan er tal van verschillende types gsm-opladers in Europa, zelfs binnen het aanbod  van één merk. Wanneer een gebruiker van een gsm-toestel verandert, kan hij met de oude oplader niets meer aanvangen, wat een enorme berg elektronisch afval creëert.

Het idee van een universele oplader speelt al een lange tijd. In 2009 jaar tekenden de grootste gsm-producenten, onder wie Nokia, Sony-Ericsson en Samsung, een akkoord om hun opladers te standaardiseren.

In samenwerking met Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed idee.

Maar krijg je dan nog steeds bij elke telefoon een oplader?

Ja.

En nu nog de opladers voor laptops universeel maken.

Nou dan heeft het dus geen zin.

Standaardisatie van dockingstations voor laptops zou ook mooi zijn.

Zolang ieder land in Europa, en de rest van de wereld, verschillende aansluitingen = stopkontakten voor netgevoede apparaten heeft, is dit nog maar een kleine vooruitgang.
Nog steeds een doos verloopstekers mee op reis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-30T12:07:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.