'Apple iPad 2 komt in drie versies'

Dit artikel delen:

Apple wil nauwer samenwerken met de grote telecomaanbieders, om beter aan de marktvraag te kunnen voldoen op het gebied van breedbandcommunicatie. Dat melden diverse Aziatische nieuwssites zoals DigiTimes op gezag van bronnen binnen de Chinese pc-fabrikant Foxconn. De productie van de Apple iPad 2 start in de tweede helft van januari. In diezelfde maand zouden er al een half miljoen exemplaren van de iPad 2 verscheept moeten worden naar de distributiekanalen over de hele wereld.

Apple levert drie versies van de iPad 2. Eéntje met een wifi-connectie, een exemplaar met umts-connectie, en een uitvoering die werkt volgens de cdma-standaard. Momenteel hebben zo'n 60 tot 65 procent van de verkochte iPad's 3G, aldus DigiTimes. Zie daar ook de reden dat Apple nauwer wil samenwerken met de grote telecomaanbieders, om beter aan de marktvraag te kunnen voldoen.

De ontwikkelaars van Apple zouden in de iPad 2 een technologie verwerkt hebben die het probleem van de vingerafdrukken op het scherm vermindert. Daarnaast zou het scherm minder reflecteren, waardoor de leesbaarheid verbetert. DigiTimes baseert zich op bronnen vanuit Foxconn, de exclusieve producent van de iPad 2. De productie van de eerste iPad stopt overigens eind januari 2011. De introductie van het nieuwe toestel volgt aan het einde van het eerste kwartaal, of aan het begin van het tweede kwartaal 2011.

Ambient Light Sensor

Het Japanse Apple blog MacOtakara, meldt dat de omvang van iPad 2 ongeveer 239mm bij 186mm is. Dat is iets kleiner dan de huidige Pad. De achterkant van de iPad 2 is vlakker dan de huidige.

De ambient light sensor (ALS) van de iPad staat meer boven het centrum van de panel. Deze sensor voor omgevingslicht past de helderheid van het lcd-scherm van de computer automatisch aan de lichtsterkte van de omgeving van de computer aan.

Verder worden zijn de speakers van de iPad 2 van betere kwaliteit, aldus de Japanse blog. Eerder meldde Reuters dat de iPad 2 twee camera's heeft, één voor en één achter het scherm.

In samenwerking met het Belgische ict-vakblad Data News

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De PR-machine van Apple loopt weer op volle toeren. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om elke keer weer zo'n mega hype te creëren? Respect...

Heeft er al iemand gekeken naar de vervuilingsfactor en hoe die dingen gerecycled kunnen worden of is het weer een weggooi-speeltje waarvan de batterij niet eens zelf vervangen kan worden?

@ MrGG ooit een Apple reclame op de Nederlandse TV of Radio gezien/gehoord... Kunnen veel bedrijven wat van leren.

@ Jan van L, Ooit wel eens alkaline batterijen gekocht? En heb je ook boeken thuis?

@Rogier:
1) Apple reclame vind dagelijks, meerdere malen plaats in o.a. Duitsland, Frankrijk, UK, Ierland, Sweden, Noorwegen, Spanje.... 'shall I continue, or did you got the message?'

2)Een boek is voor 'altijd'(denk aan Bijbel/Quoran), een elektronische Tabloid hooguit voor 5 jaar. Een boek is van millieu vriendelijk papier/hout dus, en vergaat in de natuur, een elektronische Tabloid niet/nooit.
Ooit wel eens gehoord van: 'Koop een boek - plant een boom'?

Conclusie:
Rogier, you're having a 'Bad-Hair-Day'?

@ MP, Lees mijn zin... en roep dan.. Ik heb het over NL. ofwel, waarshijnlijk lees je zelf nooit een boek...

Conslusie: Pfffff

Ik ben klaar voor de iPad 2, laat maar komen. Heb me net aangemeld op iPad 2 kopen voor de melding als deze in Nederland of via bijv. de VS te koop komt. Can't wait!

@Bakker
En dat terwijl je nog niet eens weet wat het kan.
Mooi staaltje hypen van Apple.
Maar het zal ongetwijfeld iets beter zijn dan versie 1.

En iets slechter dan versie 3...

Heb een tijdje de iPad nu, maar zag de specificaties van de iPad 2 en overweeg nu toch maar een nieuwe te kopen. De iPad reageert soms best wel traag wanneer ik hem lang gebruik en veel dingen wil doen. Ik las hier dat de iPad 2 specificaties veel beter zijn. In elk geval qua snelheid dan, het scherm is blijkbaar hetzelfde.

@Rogier: Een rare reactie van jou op die van Jan. Jan doelt wellicht op de mogelijke recyclebaarheid van de huidige versie Ipad (die nu massaal gedumpt worden via Marktplaats).

Als een Ipad 1 geweldig is, dan moet Ipad 2 wel helemaal geweldig zijn, als je zo makkelijk van je speeltje afstand doet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-30T15:34:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.