Enexis gunt Vodafone mobieletelefoniediensten

Dit artikel delen:

Vodafone mag de komende twee jaar de mobieletelefoniediensten aan Enexis, het vroegere Essent Netwerk, leveren. Binnen de raamovereenkomst is er de mogelijkheid om drie keer met één jaar te verlengen. De geschatte waarde van de opdracht bedraagt 2,1 miljoen euro. Bij Enexis werken ruim 3500 mensen.

Enexis was in de aanbesteding Mobiele Telefonie en Datacommunicatie op zoek naar een partij die telefoon- en datatransmissiediensten kan gaan leveren aan het energiebedrijf. Na onderhandelen werd Vodafone geselecteerd op basis van de meest voordelige aanbieding.

Vodafone wordt nu voor minimaal twee jaar verantwoordelijk voor de mobiele telefonieaansluitingen, smart devices (zoals Blackberry's) en mobiele breedbandaansluitingen voor mobiele werkplekken en mobiele breedbandaansluitingen voor monteurs in het veld.

Wide area network

De overeenkomst met Vodafone is niet de eerste samenwerking die Enexis aangaat met de telecomaanbieder. Eind 2009 kreeg Vodafone een driejarige mantelovereenkomst gegund voor het aanleggen van een wide area network (wan). Dit driejarig contract vertegenwoordigt een waarde van vijf miljoen euro en er kan tot vijf jaar worden verlengd.

Onlangs gunde Enexis ook al een andere telecomopdracht. Getronics mag de komende vijf jaar de vaste kantoortelefonie beheren en de contactcenterdiensten leveren. Deze mantelovereenkomst is voor de duur van vijf jaar aangegaan met de mogelijkheid tot verlenging van twee maal één jaar. Dit contract vertegenwoordigt een waarde van 6,5 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-14T11:12:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.