Tim Cook vervangt zieke Steve Jobs bij Apple

Dit artikel delen:

Topman Steve Jobs van technologiebedrijf Apple gaat voor de derde keer voor langere tijd met ziekteverlof. Operationeel directeur Tim Cook neemt opnieuw tijdelijk de leiding van het concern over. Bij Jobs (1955) werd in 2004 pancreaskanker vastgesteld. In 2009 bleef hij zes maanden weg van zijn werk, onder meer voor een levertransplantatie.

De topman kondigde zijn nieuwe ziekteverlof aan in een mededeling aan het personeel, zoals op de website van Apple werd gemeld. Ook nu weer, zoals in 2009, geeft hij tijdelijk het roer in handen van zijn rechterhand Tim Cook.

Jobs stelt wel uitdrukkelijk dat hij aanblijft als chief executive officer van Apple en zal 'betrokken blijven bij de strategische beslissingen voor het bedrijf.' De beurs in de VS was gesloten op het ogenblik van de aankondiging.

iPad 2

De mededeling geeft niet aan hoelang Jobs met ziekteverlof is. Maar allicht zal hij niet aanwezig zijn op de voorstelling van de tweede versie van de iPad (iPad 2), die binnenkort wordt verwacht. De vermelding dat Cook en zijn team de 'opwindende plannen voor 2011' goed zal verwezenlijken, zou allicht op een langere periode kunnen wijzen, maar dat is wel speculatie.

Steve Jobs eindigde zijn boodschap met het begrijpelijke verzoek dat men 'respect zou betuigen voor zijn privacy en deze van zijn familie.' Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Uit een vorige relatie heeft hij ook nog een dochter, die naar verluidt haar naam gaf aan de voorloper van de Mac (Lisa).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-18T09:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.