Lenovo wil groeien in mobiele apparaten

Dit artikel delen:

Hardwareleverancier Lenovo zet een nieuwe business unit op. De Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH) levert tablets, smartphones en andere mobiele apparatuur. De nieuwe divisie zal ook applicaties en diensten voor mobiele apparatuur in de cloud en ‘digital home’ aanbieden.

Lenovo's Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH) produceert tablets, smartphones, slimme tv's en andere apparatuur voor cloud computing. Het gaat hierbij om een portfolio met ‘internetcentrische apparatuur', aldus Lenovo's ceo Yang Yuanqing. Liu Jun, voorheen senior vice-president en baas van Lenovo's Product Group, gaat Lenovo's nieuwe MIDH-divisie leiden vanuit een hoofdkantoor in Beijing, China. Peter Hortensius, voorheen baas van Lenovo's Think Product Group, vervangt Liu Jun en wordt nu de baas van Lenovo's Product Group.

LePad en LePhone

Lenovo is inmiddels de drie na grootste pc-leverancier van de wereld na HP, Acer en Dell. Lenovo heeft in 2010 veel nieuwe mobiele apparatuur ontwikkeld. Lenovo introduceerde onlangs op de CES 2011 in Las Vegas de nieuwe IdeaPad U1 hybride notebook en de Lenovo LePad-tablet, dat op Google Android en Windows 7 draait. De LePad neemt het onder andere op tegen de Samsung Galaxy, Dell Streak en Apple iPad.

Lenovo levert verder de LePhone-smartphone voor de Chinese markt, maar nog niet in Europa en op de Amerikaanse markt. LePhone is een smartphone met een touchscreen, heeft een apart Qwerty-toetsenbord en werkt op Google's Android-besturingssysteem.

Over Lenovo

Lenovo kocht in 2005 de pc-divisie van IBM. In 2009 voerde het een grootschalige reorganisatie door wegens tegenvallende verkopen. Sindsdien verkoopt het bedrijf weer meer, vooral in China en opkomende markten, zoals India en Latijns-Amerika. In het tweede kwartaal van zijn huidige fiscale jaar steeg de winst van Lenovo naar 76 miljoen dollar. Dat is 44 procent meer vergeleken met hetzelfde kwartaal van een jaar eerder.

Lenovo is ook actief in Nederland vanuit een kantoor bij IBM Nederland in Amsterdam. Nu wil het bedrijf zich meer richten op apparatuur voor mobiel internet. Naar verluidt wilde Lenovo Palm overnemen om vaste voet te krijgen in de markt voor smartphones, maar HP ging er uiteindelijk mee vandoor. Rory Read, chief operating officer van Lenovo, zegt dat zijn bedrijf interesse heeft om andere bedrijven over te nemen die actief zijn op het gebied van mobiel internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-20T10:59:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.