KPN levert en beheert wan Logica CMG

KPN gaat een nieuw Wide Area Network (wan) leveren en beheren voor Logica CMG Nederland. Hiervoor is een driejarige overeenkomst gesloten waarmee een bedrag van bijna twee miljoen euro gemoeid is.

Het nieuwe wan, dat vijftien locaties en meer dan zesduizend medewerkers van Logica CMG in Nederland koppelt, wordt op dit moment geïmplementeerd en zal eind november worden opgeleverd.

LogicaCMG is een van de eerste systeem-integrators in Nederland die het netwerk uitbesteden aan KPN. Ook het vaste telefoonverkeer wordt geleverd door KPN. Eerder dit jaar werd het mobiele telefoonverkeer al uitbesteed aan KPN.

"Wij hebben besloten onze netwerkinfrastructuur volledig uit te besteden, zodat wij ons meer kunnen richten op onze corebusiness, de it-dienstverlening", aldus Rob van der Stap, cio bij Logica CMG. "Bovendien voldeed ons oude netwerk niet meer aan onze eisen en wensen. KPN kan ons een netwerk bieden dat wel aan onze hoge eisen voldoet van nu en de toekomst. Het nieuwe wan is een volledig beheerde en integrale oplossing op basis van Ethernet vpn en ip-vpn. Het biedt maximale flexibiliteit en schaalbaarheid en is kostenefficiënt en toekomstvast. Vanwege deze grote voordelen hebben wij voor de oplossing van KPN gekozen."

"Wij bieden een kostenefficiënt netwerk, dat bovendien voorbereid is op nieuwe ontwikkelingen als voip", aldus Martijn Blanken, directeur integrated & managed solutions bij KPN. "Hoewel Logica CMG in meerdere panden voip al operationeel heeft, is KPN nu samen met Logica CMG een verdere migratie naar voip nader aan het bestuderen. Voip combineert data- en spraaktoepassingen in één netwerk. Met voip kan Logica CMG bedrijfsapplicaties en communicatiesystemen efficiënt integreren. Het zorgt niet alleen voor kostenbesparingen omdat minder investeringen in infrastructuur nodig zijn, maar maakt ook het beheer eenvoudiger. In plaats van twee afzonderlijk te onderhouden netwerken is er slechts één geïntegreerd netwerk. We zijn nu als netwerkpartner aan het kijken hoe Logica CMG het best van voip kan profiteren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-24T11:19:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.