Kleisterlee wordt voorzitter van Vodafone Group

Philips-topman Gerard Kleisterlee wordt de nieuwe voorzitter van Vodafone Group. Hij treedt vanaf juli 2011 aan bij de Britse multinational die in 65 landen waaronder Nederland mobiele telefoniediensten levert. Eind maart 2011 zwaait de topman af als algemeen directeur en bestuursvoorzitter van elektronicabedrijf Philips. Hij volgt bij Vodafone sir John Bond op. Die gaat met pensioen.

Kleisterlee werkt sinds 1974 bij het van oorsprong Eindhovense concern en stond sinds april 2001 aan het roer. Onder zijn leiding ontwikkelde Philips zich tot multinational met enkele belangrijke productgebieden, zoals verlichting en elektronica voor de medische sector. In 2007 werd Kleisterlee door tijdschrift Fortune gekozen tot Europese Zakenman van het Jaar.

Sir John Bond was sinds juli 2006 voorzitter van Vodafone Group. Daarvoor leidde hij de Britse grootbank HSBC. Vodafone is naar eigen zeggen 's werelds grootste aanbieder van mobiele telefonie. Het bedrijf biedt zijn diensten in 21 landen onder eigen merknaam aan. Bovendien heeft de onderneming in 44 landen een aanzienlijk belang in lokale telecomaanbieders, zoals in het Belgische Proximus.

Dell

Als voorzitter gaat Kleisterlee geen dagelijkse leiding geven aan Vodafone. Die taak ligt in handen van de Italiaanse chief executive officer Vittorio Colao. In anglosaksische bedrijven houdt de voorzitter zich meer op de achtergrond bezig met klantrelaties en ziet toe op de bedrijfsvoering.

Kleisterlee is op 8 december 2010 ook voorgedragen als lid van de raad van bestuur bij technologiebedrijf Dell. Bovendien is hij sinds april 2010 lid van de raad van toezicht van de Duitse autofabrikant Daimler AG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-02T11:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.