Prysmian krijgt 90 procent in Draka aangeboden

Dit artikel delen:

90,4 procent van de uitstaande aandelen van de Amsterdamse kabelfabrikant Draka is inmiddels aangeboden aan het Italiaanse Prysmian. Aandeelhouders hadden tot 3 februari 2011 de tijd om aan te geven dat ze akkoord gaan met het bod van Prysmian om hun aandelen in te wisselen voor 8,60 euro cash en ongeveer tweederde van een nieuw uit te geven Prysmian-aandeel. In totaal heeft deze transactie een waarde van 17,20 euro per aandeel.

De Italianen deden dit bod in november 2010. Daarmee waarderen ze de kabelfabrikant op ongeveer 840 miljoen euro. Bestuur en toezichthouders van de Amsterdamse kabelfabrikant spraken al begin 2011 hun unanieme steun uit voor het Italiaanse ovenamebod.

Op basis van het percentage aangeboden Draka-aandelen bepaalt Prysmian uiterlijk op 8 februari 2011 of het zijn bod onvoorwaardelijk definitief maakt ('gestanddoet'). Naast de 90,4 procent uitstaande 'gewone' aandelen hebben de Italianen ook recht op preferente aandelen die in het bezit zijn van ASR Levensverzekering en beleggingsfonds Ducatus. Bijelkaar betreft het 91,4 procent van de aandelen Draka.

Overnamestrijd

De kabelfabrikant was in de laatste maanden van 2010 verwikkeld in een overnamestrijd. In oktober werd bekend dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Flint Beheer af wil van zijn belang van 48,8 procent in Draka. Daarop kwam de Franse branchegenoot Nexans met een bod van 15 euro per aandeel. Kort daarop brachten het Italiaanse Prysmian en het onbekende Chinese Tianjin Xinmao elk een hoger bod uit. De Aziaten trokken zich terug nadat het bestuur en de toezichthouders van Draka hun voorkeur voor Prysmian uitspraken.

Draka is opgericht in 1910 onder de naam Hollandsche DRAad- en KAbelfabrieken. In 1970 werd het bedrijf overgenomen door Philips, maar in 1986 werd het weer afgesplitst. Hierna ging het bedrijf verder onder de huidige naam Draka Holding. Het bedrijf heeft een notering aan de Amsterdamse MidKap-index en haalde in 2009 een jaaromzet van 2,05 miljard euro.

Lees ook over de historie van Draka: 'In 100 jaar van rubber naar snel glas'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-04T10:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.