Klanten hebben garantie bij foute Intel-chipsets

Dit artikel delen:

Lenovo, HP, Dell, MSI en Samsung zijn gestopt met het leveren van pc’s die de slecht werkende Intel chipsets met Sandy Bridge-processor bevatten. Klanten vallen onder garantiebepalingen waardoor ze de foute chipsets kunnen laten vervangen, zo melden diverse pc-leveranciers. Wereldwijd zijn er een half miljoen pc's geleverd met de slecht werkende chipsets en Sandy Bridge-processors.

Diverse leveranciers moeten door deze fout hun pc's, waarbij de chipset voorzien is van de nieuwe Sandy Bridge-processor, uit de schappen halen. De ontwerpfout treft de Intel 2000-serie chipsets met een de tweede generatie Core i3-, Core i5- of Core i7-cpu. Zowel desktops als notebooks, met een Cougar Point 6 series-chipset en moederborden met een P67- of H67-chipset, kunnen last hebben van dit probleem. Leveranciers kunnen later in dit kwartaal rekenen op nieuwe en goede Cougar Point-chipset, aldus Intel. Intel heeft sinds begin januari 2008 acht miljoen Intel series 6 Cougar Point-chipsets uitgeleverd die de ontwerpfout bevatten.

Retourdiensten

Acer weet nog niet hoeveel pc's in Nederland zijn uitgeleverd met de foute chipssets, maar zegt dat getroffen klanten onder de garantiebepalingen vallen. ‘De pc's kunnen via de resellers waar de pc's gekocht zijn geretourneerd worden. Er worden daarvoor retourdiensten in gang gezet', aldus Diana Sestig, marketingmanager bij Acer. ‘Daarna plaatsen we nieuwe Intel-chipsets in de pc's zodra we daarover beschikken'.

HP zegt dat vooral zijn consumenten-pc' getroffen zijn en een zakelijk model dat in Europa wordt verkocht. Dell meldt dat de getroffen pc's onder het garantieprogramma vallen. Dell verwacht in april nieuwe, goede chipsets te leveren. Dell biedt zijn klanten gratis een nieuw moederbod aan. Dell-pc's die getroffen zijn door de Intel-chips met ontwerpfout zijn de XPS 8300, Vostro 460, Alienware M17x R3 en Alienware Aurora R3.

1 miljard dollar

Pc-leverancier Lenovo zegt met Intel te overleggen hoe de getroffen pc's geretourneerd en vervangen kunnen worden. Het bedrijf heeft een klantenservice ingesteld dat er voor gaat zorgen dat de getroffen chipsets vervangen worden zodra nieuwe onderdelen door Intel beschikbaar zijn gesteld. Lenovo benadrukt dat data van klanten op de getroffen pc's veilig blijft opgeslagen. Pc's van Lenovo die mogelijk getroffen zijn, zijn de nieuwe IdeaPad en IdeaCentre die recentelijk op de it-beurs CES in Las Vegas zijn geïntroduceerd.

MSI zegt dat zijn P67- en H67-moederborden waarschijnlijk door de ontwerpfout zijn getroffen. De HM 67 gaming notebooks die eventueel getroffen zijn vallen onder een garantiebepaling.

Intel zegt dat de ontwerpfout dit kwartaal een omzetverlies van 300 miljoen dollar oplevert en nog eens 700 miljoen dollar aan extra kosten. De ontwerpfout kost Intel in totaal 1 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"
Wereldwijd zijn er een half miljoen pc's geleverd met de slecht werkende Sandy Bridge-processors"

De chipset heeft een probleem, NIET de processor.

klok en klepel ?

DIT ARTIKEL BEVAT FOUTEN.

Er staat meerdere keren dat de processors niet goed zijn, maar het gaat om problematische CHIPSETS. Een processor is NIET hetzelfde als een chipset.

Jullie lezen niet goed. Er staat wel degelijk dat de Couger-Point chipsets niet goed functioneren in combinatie met de Sandy Bridge processors!

Of het nu de chipset of de CPU zelf betreft maakt allemaal weinig verschil mensen. Immers de chipset is LETTERLIJK onlosmakelijk verbonden met het moederbord. In laptops geldt hetzelfde voor de SB processor/CPU. Kortom, vervangen van de combinatie MB + CPU + CHIPSET is de enige (dure) oplossing, alleen het geheugen blijft omwisselbaar....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-07T11:58:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.