Ion-ip met HP en Nortel in Advanced Hosting Centre

De Europees leverancier van internet- en netwerkservices Ion-ip heeft een Advanced Hosting Centre in gebruik genomen. Met Advanced Hosting services speelt het bedrijf in op de behoefte van (middelgrote) organisaties aan betaalbare internet-voorzieningen die betrouwbaar zijn en hoge piekbelastingen aankunnen. HP en Nortel zijn de voornaamste partners in het centre.

"Bedrijven steken veel tijd, geld en energie in de ontwikkeling van applicaties en content om bezoekers naar een webdienst te trekken, maar dat kan leiden tot een hausse waardoor de verbinding of de webserver de hoeveelheid verkeer niet meer aankan en de website onbereikbaar wordt. Wij hebben oplossingen om dat te voorkomen. Ook kunnen we die webdiensten uitstekend beveiligen en schaalbaar maken, zodat men naar behoefte tijdelijk meer bandbreedte of extra processorcapaciteit in kan zetten. Met het Advanced Hosting Centre zetten we zo de volgende stap op het gebied van hosting", zegt Jan van Berne, ceo van Ion-ip.
 
Dankzij de kennis en ervaring van ion-ip, eigen datacentra in verschillende landen en een eigen Europees netwerk, kan het bedrijf naar eigen zeggen hosting services op een hoog niveau bieden. Het Europese netwerk en de parallel draaiende datacenters op verschillende Europese locaties zorgen voor permanente bereikbaarheid. Daarnaast beschikt het Advanced Hosting Centre over systemen voor Loadbalancing, Private Firewalls en SSL-offloading, waardoor een flexibele dienstverlening op het gebied van prestatie en veiligheid geboden wordt. Doordat het Advanced Hosting Centre eenvoudig is uit bouwen kunnen ook hoge belastingen opgevangen worden. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door de server- en opslaghardware (san en nas) van HP en de netwerkapparatuur van Nortel Networks.
 
Ion-ip heeft voor HP-hardware gekozen vanwege de functionaliteit, de flexibiliteit en de prijs/kwaliteitsverhouding. Het Advanced Hosting Centre is mede gebaseerd op Microsoft-software en de nauwe relatie tussen HP en Microsoft was dan ook één van de factoren bij de uiteindelijke keuze. Bij de inrichting van het Advanced Hosting Centre is bijzonder veel aandacht geschonken aan betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van de infrastructuur. Dit was een belangrijke reden om te kiezen voor de oplossingen van Nortel Networks.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-30T12:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.