Apple introduceert iPad 2 op 2 maart 2011

Dit artikel delen:
ipad apple tablet

Apple introduceert de nieuwe iPad 2 op een dag met een symbolische datum: 2 maart. Het bedrijf maakt hierbij een einde aan geruchten wanneer de iPad 2 precies op de markt zou komen. Naar verluidt komen er drie verschillende versies van de iPad 2. De grote vraag is of de zieke Steve Jobs aanwezig is op het iPad2 evenement, dat in San Francisco wordt gehouden.

Apple introduceert de Apple iPad 2 in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Deze locatie is al meermaals het centrum geweest voor grote lanceringen van Apple, onder meer die van de eerste iPad en van de iPhone 4. De eerste iPad, die in januari 2010 werd geïntroduceerd ,is een groot succes. In juli 2010 waren er wereldwijd al drie miljoen eenheden verkocht. In de Europese pc-markt is Apple inmiddels een top-5 pc-speler geworden.

Telecom

De Apple iPad 2 is dunner en lichter dan zijn voorganger. Apple levert volgens geruchten drie versies van de iPad 2. Eentje met een wifi-connectie, een exemplaar met umts-connectie en een uitvoering die werkt volgens de cdma-standaard. Momenteel hebben zo'n 60 tot 65 procent van de verkochte iPad's 3G. Dat is ook de reden dat Apple nauwer wil samenwerken met de grote telecomaanbieders, om beter aan de marktvraag te kunnen voldoen.

De ontwikkelaars van Apple zouden in de iPad 2 een technologie verwerkt hebben die het probleem van de vingerafdrukken op het scherm vermindert. Daarnaast zou het scherm minder reflecteren, waardoor de leesbaarheid verbetert.

Zakelijk gebruik

De Apple iPad richt zich in eerste instantie op de consumentenmarkt, maar het product is steeds meer in trek bij zakelijke gebruikers. De zakelijke markt heeft volgens Steve Jobs veel interesse in de Apple iPad, die de notebook vervangt of aanvult. De iPad of iPhone wordt gebruikt door diverse gebruikers, zoals managers, marketeers, doktoren, retailers en werknemers die tijdens hun studietijd al veel met Apple werkten.

Apple verkoopt zijn producten aan diverse verticale marktsegmenten, ook in Nederland. In ziekenhuizen en de retail wordt de iPad bijvoorbeeld gebruikt voor het beheer van en de toegang tot medische of voorraadgegevens. In het Apple-magazine iStyle staan artikelen waarin de fabrikant zijn producten actief bij het bedrijfsleven promoot.

De iPad wordt ook technisch gezien interessanter voor zakelijk gebruik, dat in 2010 nog een issue was. Zo heeft het Apple besturingssysteem iOS 4 functies voor toegangsbeheer en beveiliging. Apple blijft wel een vinger in de pap houden als het om applicatiegebruik gaat. Het laat alleen applicaties toe die beschikbaar zijn via de Apple App Store. Apple geeft bedrijven wel toestemming om zelfontwikkelde applicaties binnen een organisatie te gebruiken. Daarvoor moeten organisaties lid worden van het Apple Developer Enterprise Program.

Ziek

De grote vraag is of Steve Jobs aanwezig is tijdens de introductie van de Apple iPad 2. Hij is al enige weken ziek en wordt volgens het Amerikaanse roddelblad The National Enquirer behandeld voor kanker. Hij zou zich laten behandelen in diverse klinieken in Amerika en Europa. Jobs blijft op de achtergrond actief bij Apple. Zo dineerde hij onlangs met de Amerikaanse president Barack Obama.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-24T11:42:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.