Dunnere iPad 2 vanaf 25 maart in Nederland

Dit artikel delen:
ipad apple tablet

De tweede generatie van Apple's populaire tablet, de iPad 2, ligt op 25 maart 2011 in de Nederlandse winkels. Het apparaat werd op 2 maart 2011 in de Verenigde Staten onthuld door Steve Jobs, de zieke topman van Apple. De iPad 2 is dunner, lichter en sneller dan zijn voorganger en de batterij gaat tien uur mee. Volgens Jobs is er in de zakelijke markt steeds meer interesse voor de tablet.

De nieuwe tablet draait op het iOS 4.3 besturingssysteem en werkt met de A5 ARM dual-core processor. Deze is twee keer zo snel als de processor van de oorspronkelijke iPad. Het apparaat heeft een camera aan de voorkant voor videoconferencing en een camera aan de achterkant voor foto's en video's.

Onder de iPad-toepassingen in de App Store bevinden zich ook zakelijke programma's. Volgens Jobs is in de zakelijke markt veel interesse voor de iPad, die de notebook kan vervangen of aanvullen. De tablet kan volgens de leverancier in diverse functies gebruikt worden zoals managers, marketeers, dokters, retailers en werknemers die tijdens hun studietijd al veel met Apple werkten. Het apparaat kan worden gekoppeld aan zakelijke platformen zoals Microsoft Exchange en IBM Lotus Domino.

Geen USB en SD

De iPad 2 beschikt niet over een usb-poort, noch over een toegangspoort voor een sd-geheugenkaart. Apple heeft nog geen informatie verstrekt over de interne geheugencapaciteit. Op de tablet kan vrijwel elke app uit de App Store worden geïnstalleerd. Dat zijn er tegenwoordig zo'n 350.000, waarvan meer dan 65.000  specifiek zijn ontwikkeld voor de iPad ('native').

Apple heeft veel succes met de verkoop van de iPad. Sinds de introductie van de tablet in april 2010, verkocht het technologiebedrijf 15 miljoen exemplaren. Dat leverde Apple 9,5 miljard dollar op. De leverancier heeft 90 procent van de markt voor tablet-pc's in handen. Het restant wordt verdeeld over leveranciers zoals HP, Samsung, Motorola en Research in Motion. Steve Jobs noemt hen ‘copycats'.

Ziekteverlof

Steve Jobs (1955) kwam speciaal voor de introductie van de nieuwe iPad terug van ziekteverlof. In januari 2011 kondigde hij voor de derde maal aan dat hij door een ziekte meer afstand van Apple neemt. Hij wordt sindsdien vervangen door zijn rechterhand Tim Cook, maar is officieel nog wel chief executive officer.

In 2004 werd bij Jobs pancreaskanker vastgesteld. In 2009 bleef hij zes maanden weg van zijn werk, onder meer voor een levertransplantatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jippie wat een innovatie. Dunner en sneller. WAAUW. En de "goedkope" versie heeft alleen wifi. MAAK ME GEK!!!!!

En geen USB en SD. Dat gebruikt toch niemand meer :P
Extra geheugencapaciteit in de iPad kost ook bijna niks...

Uiteindelijk gaat Apple de srijd verliezen van Android. Kijk maar bij androidplanet.nl

Quote nieuwsbericht:
"De leverancier heeft 90 procent van de markt voor tablet-pc's in handen. Het restant wordt verdeeld over leveranciers zoals HP, Samsung, Motorola en Research in Motion. Steve Jobs noemt hen ‘copycats'."
====
Wel grappig dat Steve Jobs dat durft te zeggen. HP heeft bijvoorbeeld al veel langer een tablet dan Apple, dat was nog in de tijd dat dezelfde Steve Jobs aangaf dat een tablets geen toegevoegde waarde heeft.

Ik denk dat Steve Jobs meer doelt op die fabrikanten zoals Samsung die een Andriod tablet hebben ontwikkeld, en mogelijk verkeerd geciteerd is.

Ik gebruik momenteel een notebook om zakelijke applicaties te kunnen draaien en omdat ik veel reis. Daarnaast een Smartphone om snel even wat op te zoeken, te navigeren, mijn mail even snel te lezen en oja, te bellen.

Momenteel staan wat mij betreft tablets nog behoorlijk in de kinderschoenen; zeker v.w.b. zakelijke markt. Ja, leuk om even mee te “surfen op de bank” en artikelen te lezen (hoewel e-paper minder vermoeiend voor je ogen is).

Kortom, zodra de eerste tablets mijn notebook kunnen vervangen, koop ik pas een tablet; ik ga echt niet met 3 apparaten rondreizen...

Overigens: ECHTE innovatie en key zou bijvoorbeeld goede spraak verwerking en herkenning zijn; ergonomisch typen op touchscreens is wat mij betreft gewoon nog steeds prutswerk.

@Sil van Duiven: volgens mij ook.

Bovendien blijft Steve Jobs waarschijnlijk ook niet al te lang meer aan bij Apple. Zou het dan nog wel zo goed gaan met Apple?

@Sil
Uiteindelijk gaat Android de strijd verliezen van Apple.
(Kijk maar op de site van Apple :)

@Archie: hahaha :P
Ik had daar eigenlijk een link naar een artikel, maar die is eruit gehaald...

Apple voert alleen gesloten systemen. De historie leert dat die duur zijn en op termijn minder innovatief.
Apple spulletjes moet je ook altijd minimaal 2 keer aanschaffen:
1e keer om met de hype mee te doen, je koopt dan het nieuwtje zonder de echt handige features.
2e keer om hetzelfde nieuwtje V2 te kopen wat je dan ook echt kan gebruiken.

Nu nog loopt de halve wereld hijgerig achter een Apple nieuwigheidje aan, dat zal dus vanzelf afnemen.

@ Jaap De iPad is juist de goedkooopste van allemaal. De iPad 1 is nu 379 euro.
Twee keer aanschaffen, onzin, je bent niet verplicht om iets aan te schaffen.

De iPad werkt voor mij zakelijk uitstekend, niet meer en niet minder. De geslotenheid zorgt voor inmiddels 65.000 native apps. En dat afnemen is de afgelopen 10 jaar nog niet gebeurd. 15 miljoen exemplaren in 9 maanden is een bizar succes...

Levertransplantaties hebben doorgaans nog wel eens complicaties. En de levensduur is doorgaans minder dan bij gezonden mensen. Ik vond hem er ook mager uitzien op foto's. Hopelijk blijft hij nog erg lang onder ons.

Wat de iPad betreft is bewonderenswaardig hoezeer zij een hype creëren en daar hun economisch voordeel mee doen. Maar als (kritische) consument wordt je wel zachtmatig in een heel verdien model gedwongen van Apple. Elk jaar nieuwe hardware met net genoeg aanpassingen zodat je als hippe gadget freak wel mee 'moet'.
De appstore wordt streng bewaakt door een beleid wat de gebruiker maar vooral ook de belangen van Apple zelf beschermd. Iets wat hun goed recht is uiteraard. Maar dat is iets wat ze op lange termijn uiteindelijk de koppositie doet inleveren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-03T11:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.