AT&T koopt voor 39 miljard VS-tak T-Mobile

Dit artikel delen:

De Amerikaanse telecomreus AT&T koopt de Amerikaanse tak van T-Mobile. De overnamesom komt neer op ongeveer 39 miljard dollar. Via de overname wil AT&T meer klanten toegang geven tot mobiele breedbanddiensten via het lte-netwerk (4G) van T-mobile. Met het geld dat de Duitsers voor de overname ontvangen, kunnen zij de oorlogskas vullen voor bijvoorbeeld overnames van Europese concurrenten.

De Amerikanen leggen 25 miljard dollar in contanten neer en het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, krijgt 8 procent van de aandelen van AT&T in handen. Dat is goed voor ongeveer 14 miljard dollar. In totaal komt de overnamesom dus uit op ongeveer 39 miljard dollar.

Door de overname van de Amerikaanse tak van T-mobile vergroot AT&T het klantenbestand met 46,5 miljoen tot ongeveer 130 miljoen klanten. Daardoor wordt het bedrijf een van de grootste spelers op de Amerikaanse telecom-markt naast Verizon.

Overnamekas

Het Financieel Dagblad analyseert dat de deal ook op Europees grondgebied grote gevolgen kan hebben. De 25 miljard dollar kan Deutsche Telekom gebruiken om de oorlogskas te versterken, van dat geld kan het bedrijf uitbreiden in Oost-Europa en Europese rivalen, waaronder France Telecom, zouden daarmee onder druk komen staan om zich ook op het overnamepad te gaan begeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-21T10:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.