100.000 IBM'ers krijgen tablet-ondersteuning

Honderdduizend IBM-werknemers krijgen voor het einde van 2011 op hun smartphone of tablet-pc toegang tot agenda-, contact-, mail- en andere kantoorapplicaties. Dat zegt John Walicki, die binnen IBM verantwoordelijk is voor het wereldwijde interne desktopbeleid.

Op dit moment ontvangen al 42.000 werknemers applicatie-ondersteuning op hun smartphone of tablet. Een deel daarvan werkt met een meegebrachte tablet-pc of smartphone. In totaal telt IBM ongeveer 400.000 werknemers in vaste dienst en 100.000 extern ingehuurde krachten.

In 2015 moet een tablet of smartphone het primaire apparaat zijn voor werknemers die contacten onderhouden met klanten. Deze mobiele apparaten kunnen volgens Walicki op kantoor worden gekoppeld aan een docking station voor smartphones, zoals dat bijvoorbeeld beschikbaar is voor de Motorola Atrix.

Lichtgewicht

Het is de bedoeling in 2015 taakwerkers gebruik te laten maken van thin clients. Mensen die vanuit huis werken, kunnen dat doen via een 'cloud' desktop. De algemene desktopfilosofie van IBM leunt volgens Walicki op een aantal pijlers, waaronder open, lichtgewicht, mobiel en desktopvirtualisatie in de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-21T16:28:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.