iPad 2-productie in gevaar door ramp Japan

Door de aardbeving in Japan kan een tekort ontstaan aan componenten voor de Apple iPad 2 tablet-pc. Een aantal componenten wordt gefabriceerd in het gebied dat door de aardbeving, tsunami en de straling van de beschadigde kerncentrale van Fukushima is getroffen. Dit meldt onderzoeksbureau iSupply.

In Japan worden diverse componenten gemaakt voor de populaire tablet pc van Apple. Zo worden batterijen en flash geheugens, voor het opslaan van muziek en video, in Japan geproduceerd. De ultradunne iPad 2-batterij wordt door Apple Japan gemaakt met behulp van de modernste fabrieksapparatuur. De productie staat onder druk en er is niet snel een alternatief om de batterij elders te fabriceren. Dat kan ertoe leiden dat er een tekort aan batterijen kan ontstaan, aldus iSupply. Eerder werd al door andere analisten gewaarschuwd dat door de ramp een tekort aan componenten ontstaat. Dat leidt tot prijsstijgingen van dram-chips en nad-flashgeheugens.

Problemen

Toshiba, dat de nand-flashgeheugens voor de iPad 2 levert, heeft zijn fabriek gesloten en heeft gewaarschuwd voor distributieproblemen van zijn producten. Veel fabrieken zijn zwaar getroffen. Bedrijven die niet getroffen zijn hebben ook andere problemen, zoals een tekort aan grondstoffen die niet aan te voeren zijn. Andere Japanse leveranciers voor de iPad 2 zijn AKM Semiconductor (elektronische kompas), Elpida Memory (dram-geheugen) en Asahi Glass (touchscreen glasplaat).

Geen commentaar

Apple introduceerde de Apple iPad 2 begin maart 2011 en binnen een weekend waren er een miljoen stuks verkocht. Klanten moeten nu gemiddeld vier tot vijf weken wachten op een iPad 2. Apple geeft geen commentaar op het rapport van iSupply. De introductie van de iPad 2 in Japan is inmiddels uitgesteld vanwege de natuurramp. Een nieuwe introductiedatum is nog niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een luxe-probleem. Wie durft te roepen dat ie ongeduldig moet wachten op iPad2's als er zo'n ramp gaande is?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-23T12:46:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.