'Bedrijfsleven moet tablets aanschaffen'

Dit artikel delen:
ipad apple tablet

Het bedrijfsleven moet het gebruik van tablets, zoals Apple iPad, op de werkvloer ondersteunen, aldus analistenbureau Gartner. Tablets zijn volgens Gartner complementair aan notebooks en smartphones. Werknemers presteren beter als ze met tabletapplicaties werken, zo meldt de marktvorser.

Tablets zijn volgens Gartner complementair aan notebooks en smartphones. Verkopers presteren beter als ze met tabletapplicaties werken, aldus het onderzoeksbureau. Een aantal bedrijven ondersteunt werknemers met tablets. Zo krijgen honderdduizend IBM-werknemers voor het einde van 2011 op hun smartphone of tablet-pc toegang tot agenda-, contact-, mail- en andere kantoorapplicaties.

Smartphone

Gartner zegt dat het bedrijfsleven sneller moet inspringen op de vraag naar tablets voor zakelijk gebruik. Dat moet sneller gebeuren vergeleken met de adoptie van smartphones. Volgens Gartner zijn smartphones door het bedrijfsleven pas laat geadopteerd. Dat komt doordat smartphones een paar jaar terug gezien werden als een gadget voor het hoger management.

Later kregen cio's en managers door dat smartphones de productiviteit van werknemers verbetert, vooral door het gebruik van mobiele applicaties zoals e-mail. Veel werknemers, die geen smartphone van de zaak hebben, nemen hun zelfgekochte smartphones mee naar hun werk.

Apple iPad

Volgens Gartner kunnen cio's en ict-managers nu beter de komst van tablets, zoals de Apple iPad, omarmen. Daarvoor moeten ze beleid ontwikkelen om tablets en bijbehorende applicaties te ondersteunen. Veel professionals zijn volgens Gartner met name onder de indruk van de Apple iPad en de applicaties die verkijgbaar zijn bij Apple App Store.

De tabletapplicaties gebruiken ze zowel zakelijke als privé. De tablet is een aantrekkelijk apparaat om te gebruiken en heeft een lange batterijduur. Dat kan bijvoorbeeld een voordeel zijn voor verkoopafdelingen, aldus Gartner.

CRM

Volgens Gartner gaan verkopers meer met elkaar samenwerken en informatie uitdelen als ze gebruik maken van tablets. Later kunnen tablets ook ingezet worden voor customer relationship management (crm)-systemen voor ondersteuning van verkoop- en marketingafdelingen. Zo kunnen verkoopmanagers een tablet gebruiken voor businessanalyse en het volgen van verkoopcijfers, aldus het onderzoeksbureau.

Gartner verwacht dat in 2011 wereldwijd 69 miljoen tablets worden verkocht van verschillende merken. Deze tablets, met verschillende besturingssystemen zoals Android en Windows 7, worden naast retailketens steeds vaker ook via telecomaanbieders aangeboden. Het grotere aanbod leidt ertoe dat tabletprijzen gaan dalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk, maar niemand verteld wat dat allemaal kost.
De titel klinkt als het ophitsen van een bepaalde markt.

en trouwens, als je in deze tijd nog je medewerkers moet ontsluiten voor mail e.d. op je smartphones, dan lig je toch een beetje achter.

Al heeft een aap een gouden ring....

Het gaat er hard op lijken dat deze tablets worden gepushed als ware het Haarlemmer olie. Het lijkt mij dat het belangrijkste in het werk nog altijd de mensen zijn die het werk doen. Het lijkt me sterk dat iemand beter gaat werken omdat hij of zij zo'n ding heeft.

Aan het eind van het artikeltje komt voor mij de aap een beetje uit de mouw: het gaat voornamelijk om verkopers....

En ik ga geen vooroordelen bevestigen wat verkopers betreft.

Tablets voor de zakelijke markt is wel een erg opvallend gedwongen innovatie.

Het hele mobiele Touch concept bijft een speelgoed, behalve voor bijzondere gevallen, bijv. wanneer de verkoper onderweg orders afneemt. Dan nog fit zo een tablet niet in je zak en biedt niets boven een handheld.

Jammer om te zien waartoe de leading onderzoeksbureaus zoals Gartner bereid zijn om financieel goed uit te komen.

"Werknemers presteren beter als ze met tabletapplicaties werken, zo meldt de marktvorser."
Normaliter wnsen we hier een degelijke onderbouwing bij, maar dat missen we in dit artikel.

Wat is het verschil tussen een Tabletapplicatie en een Notebook/Windowsapplicatie?
Dit lijkt een beetje op wat er wel meer gebeurd als Gartner wat roept: de hele markt loopt erachteraan en zo wordt het dus vanzelf de waarheid. Mocht Gartner achteraf geen gelijk krijgen zal ze dat niet weerhouden om een volgende keer met net zoveel aplomb een mening te verkondigen.
Nee, artner begint een beetje passé te raken.

@Jaap
Je hebt volkomen gelijk, dat doet Gartner al 25 jaar en computable nu ook . . . .

@Jaap:
Inderdaad een totaal onbewezen bewering. Een aantal jaren terug wilde nog niemand aan de tablet.... en nu zouden we er ineens beter mee presteren.

Overigens ademen veel Computableartikelen de sfeer uit van vooral veel verkooppraat.

Wat een idiote bewering !

links om of rechtsom: een tablet is een prima device voor bepaalde zaken/taken. Het is jammer dat hier geen steekhoudende argumentatie wordt aangevoerd, maar feit blijft dat een device als een tablet in de zakelijke markt bij uitstek goed kan werken en zichzelf terugverdiend.

Ik weet dat een tablet wel degelijk meerwaarde kan bieden. Ik zie het ook bij mijn collegas. Daarnaast hoor ik meer signalen waarbij b.v. voor vergaderingen de stukken alleen digitaal worden aangeleverd en niet meer geprint hoeven te worden

Toen de eerste mobiele telefoon op de markt kwam was je een patser, daarna gebeurde iets soortgelijke met de smartphone, en nu weer met de tablet......over een paar jaar liggen ze bij iedereen in huis en zijn ze niet meer weg te denken.

@morten

Een enorme meerwaarde inderdaad. Echter spreekt u over digitaal versus papierwerk. Laten we het concreet over Tablet hebben.

Kunt u tablet gebruiken om aantekeningen te maken tijdens de vergaderingen? Aansluiten op een beamer om de context collectief te behandelen? Hoe snel bent u in staat om een powerpoint presentatie in elkaar te zetten met alleen uw wijsvinger? Gegevens invoeren in een CRM/ERP? Met uw collega's een sketch creëren voor nieuwe gebruikersinterface van uw software? Hoe effectief kunt u ermee projectmanagement tools bedienen bij een overleg de opdrachtgevers?


"Toen de eerste mobiele telefoon op de markt kwam ..."

Als een technologische ontwikkeling geaccepteerd werd kunt er toch niet van uit gaan dat met een andere ook gebeurt?

Tablets zijn maar zeer beperkt zakelijk bruikbaar.
Recentelijk zat ik met een sales persoon bij een potentiele klant. En ja, die salesrep heeft een Ipad waar zijn hele presentatie op staat. De eerste uitdaging bij de klant : geen WIFI (op de beamer).
De klant wil het graag op de beamer, maar ja... die is met de gemonteerde kabel niet aan te sluiten op de iPad. Daarbij is de ruimte verlicht met TL licht en invallend zonlicht dat gigantisch schittert op het iPad scherm. Enigszins geirriteerd zegt de klant dan: ik ga toch zeker niet om de beurt zitten turen naar zo'n lullig schermpje, regel wat of vertrek !
Gelukkig had de salesrep mij voor vertrek de presentatie gemaild, en ja.. ik had een gewone laptop en smartphone bij me. Telefoon aan de laptop, tethering om Internet verbinding te maken en mail binnengesleurd met de bewuste presentatie. Uiteindelijk is de hele presentatie vanaf mijn ordinaire laptop op de beamer gepresenteerd door de salesrep.
Hij heeft nog een poging ondernomen om de tablet dan te gebruiken om aantekeningen te maken, maar uiteindelijk werd dat gewoon pen en papier omdat dat beter en sneller werkt. Je snapt wel dat de klant (en ik) de tablet naar de prullenbak verwijst zolang het geen volwaardig zakelijk product is.
En die salesrep hoeft ook niet meer terug te komen bij deze klant, dat snap je natuurlijk ook wel.

Denkt hier iemand na over de ecologische konsequenties? Of gaat die rommel als het kapot is weer maar afrika?
Wat maakt het ook uit, die kunnen rustig de giftige dampen krijgen als ze de resten van het westerse speelgoed mogen verbranden.

Een tablet is in de eerste plaats een reader. Voor ingave is het een stuk minder handig omdat een degelijk toetsenbord nu eenmaal ontbreekt. Ik krijg een beetje het gevoel dat de netbook in de ontwikkeling in het bedrijfsleven is overgeslagen. Terwijl juist die naast zijn compacte afmetingen ook een degelijk toetsenbord heeft en dus ook zeer geschikt is voor ingave.

Daarbij denk ik dat eerder Android tablets de zakelijke markt zullen veroveren door hun geringe prijs ten opzichte van Apple.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-11T10:21:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.