iPad van Apple heeft de voorkeur

Tablets vinden hun weg naar bedrijven

Dit artikel delen:

Steeds meer bedrijven zullen de komende twee jaar tablets in gebruik nemen. Volgens een onderzoek onder 450 ict-beslissers, uitgevoerd door de Amerikaanse cloud computing-provider Model Metrics en Dimensional Research, is 78 procent van plan binnen twee jaar tijd tablets in bedrijfsomgevingen te gebruiken. Dat zijn met name Apple iPads.

De discussie dat bedrijven wel of geen tablets moeten gebruiken is niet meer aan de orde, aldus Model Metrics. Wat wel aan de orde is, is hoe tablets binnen bedrijven optimaal gebruikt kunnen worden. Iets meer dan de helft van de ondervraagde ict-beslissers heeft nog geen idee hoe een tablet binnen een bedrijfsomgeving optimaal gebruikt moet worden.

De bedrijven hebben wel een idee welk type tablet ze in huis halen. Van de 450 ondervraagde ict-beslissers zegt 83 procent dat ze Apple iPad-tablets gaan aanschaffen. Daarna volgen tablets die werken op Google Android, gevolgd door de Windows-tablets.

Hr en erp

Wat merk betreft willen de respondenten het liefst een Apple iPad, omdat deze de meeste productiviteitstools heeft, veilig is en een mooi uiterlijk heeft. Daarnaast is de iPad geschikt voor zakelijke applicaties voor account managers, diensten, erp, financiële zaken, inkoop- en verkoop en human resource (hr).  Een deel van de respondenten geeft aan interesse te hebben in andere tablets. Dat zijn onder andere de BlackBerry PlayBook, HP Slate, Motorola Xoom en Dell Streak. Bijna 85 procent van de ondervraagden zegt dat notebooks in gebruik blijven en dat de tablets vooral complementair zijn.

Directie en managers

Model Metrics en Dimensional Research benadrukken in hun onderzoek dat op dit moment de markt voor zakelijk gebruik van tablets nog niet rijp is. Bijna een kwart van de ondervraagden heeft tot nu tablets in gebruik genomen. In bijna de helft van de gevallen kopen de werknemers er zelf eentje en nemen ze deze mee naar het werk. Binnen het bedrijf gebruiken vooral managers en directieleden een tablet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Ipad zou veilig zijn? Het apparaat is binnen 6 minuten gekraakt en alle wachtwoorden (dus ook van de VPN en/of Wirelessverbinding) zijn dan ook beschikbaar.

Daarnaast is de Ipad niet centraal te beheren, wat ook niet bepaalt veilig is.

De Ipad is een consumentenproduct en daardoor in principe niet geschikt voor gebruik in een (grote) zakelijke omgeving.

Guido, PC's zijn ook een consumenten product.
Door het ding in een platte kast te stoppen veranderd dat echt niet.
MicroSoft Windows is ook een consumenten product.
Dat een Ipad snel te kraken is zegt niets over de veiligheid van het ding maar over de beveiliging ervan.
Met je opmerking dat het ding niet beheerbaar is maak je natuurlijk wel een punt.
Belangrijkste issue is dat er weer een volkomen overbodig speeltje op kantoor komt te liggen. kenlijk hebben mensen teveel tijd over.

Tablets worden door de makers vooral als lifestyle product op de markt gebracht. Iedere sul die zich hiermee op de werkvloer durft te begeven zal dit voornamelijk doen ter meerdere glorie van zijn ego. Het is dus niet verwonderlijk dat dit fenomeen zich voornamelijk bij het hogere echelon voordoet.

Ik ben het met Guido eens. De iPad is een consumenten product pur sang. Als je voor zakelijke toepassingen een tablet nodig hebt kun je beter een ander merk kiezen. De Motorola Xoom of nieuwe Acer Iconia bieden dan toch heel wat meer perspectief.

@Pascal
PC's en laptops zijn wel degelijk verdeeld in zakelijke- en consumenten varianten hoor...

Dat iPads niet centraal te beheren zijn is gelukkig inmiddels verleden tijd. Met 'XXX' doen we goeie zaken. Wel merken we dat "het probleem" er al is, dus we lopen achter de feiten aan. Maar dat komt met name doordat werknemers het apparaat meenemen van thuis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T13:30:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.