Explosie doodt 2 mensen in PC-fabriek Foxconn

Dit artikel delen:

Een explosie in de pc-fabriek van Foxconn in het Chinese Chengdu heeft vrijdagavond 20 mei 2011 het leven gekost aan twee werknemers. Zestien mensen raakten gewond, waaronder drie zeer ernstig. In de fabriek worden pc's voor de Europese markt geproduceerd. Ook schijnt er de Apple iPad gemaakt te worden. De productie is voorlopig stilgelegd.

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie is aan de gang, meldt het persagentschap Xinhua namens het stadsbestuur van Chengdu. Deze stad ligt in het zuid-westen van China. De fabriek was sinds oktober 2010 in gebruik na een investering van twee miljard dollar, zo meldt Belgisch ict-vaktitel Datanews.

In de Foxconn-fabriek zou onder andere de iPad 2 van Apple gemaakt worden, maar dat is niet bevestigd. Xinhua spreekt enkel van een 'laptopproductie'. Foxconn produceert onder andere voor Apple, maar ook voor HP, Dell, Motorola, Nokia en Nintendo.

Zelfmoorden

De arbeidsomstandigheden bij Foxconn kwamen vorig jaar in opspraak naar aanleiding van verscheidene zelfmoorden van personeelsleden. Het bedrijf, onderdeel van het Taiwanese Hon Hai Precision Industry verplaatste een deel van zijn productie naar China omdat de lonen daar lager liggen.

Video

Explosie in fabriek Foxconn Chengdu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T15:01:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.