T-Mobile: geen ontslagen, wel kosten besparen

Bij telecomaanbieder T-Mobile Nederland vallen geen gedwongen ontslagen, maar er worden wel kostenbesparingen doorgevoerd. Daarbij vervallen mogelijk tijdelijke contracten en worden vacatures die door natuurlijk verloop ontstaan niet opgevuld. Dat meldt een woordvoerder van T-Mobile. Het Financieele Dagblad tekent op basis van anonieme bronnen op dat het telecombedrijf in Nederland een kwart van de banen schrapt. 'Dat is onzin', meldt T-Mobile.

Woordvoerder Roderick van Houten benadrukt dat de kostenbesparingen onderdeel zijn van lopende plannen om de organisatie 'slagvaardiger' te maken. Van Houten vertelt dat de marges onder druk staan. 'De overheid heeft ingegrepen in de tarieven, we moeten forse investeringen doen in onze netwerken zodat de die infrastructuur aan de vraag naar mobiele datadiensten kan voldoen en met vijftig aanbieders en drie netwerken is de concurrentie groot.' Van Houten zegt dat T-Mobile continu kritisch kijkt naar de kosten.

Geen gedwongen ontslagen

De woordvoerder kan geen concrete aantallen noemen over het aantal functies dat op termijn zal verdwijnen. 'Dat er functies verdwijnen is duidelijk, maar hoeveel dat er zijn weten we op dit moment niet omdat we per afdeling kijken waar we kosten kunnen besparen.' Hij benadrukt dat het niet om gedwongen ontslagen gaat.

Het huidige gebruik van internet op mobiele telefoons legt een zware druk op de traditionele verdienmodellen van telecomleveranciers. De omzet uit abonnementen loopt terug doordat er minder wordt gebeld en sms'jes worden verstuurd. Die diensten worden deels overgenomen door internetdiensten als Skype en Whatsapp.

KPN

Concurrent KPN kondigde in april dat tussen 2011 en 2015 ongeveer een kwart van het aantal banen wordt geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-24T11:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.