Derde kwartaal KPN beter dan verwacht

De Nederlandse telecommunicatieleverancier KPN heeft het derde kwartaal met meer dan een verdubbeling van de nettowinst ten opzichte van dezelfde periode een jaar afgesloten. De omzet ging echter wel licht naar beneden.

De nettowinst verdubbelde in vergelijking met het derde kwartaal van 2003. Onder de streep verdiende het concern 288 miljoen euro tegen 139 miljoen een jaar geleden, meldt de Financiële Telegraaf. KPN profiteerde onder meer van lagere bedrijfslasten, minder rentebetalingen en een belastingaanslag die 170 miljoen euro lager uitviel.


De omzet van KPN zakte van 3 miljard naar 2,95 miljard euro. De divisie vaste telefonie leverde het meest in: 149 miljoen euro. Deze activiteiten staan al geruime tijd onder druk door sterke concurrentie. Het merendeel van de omzetdaling in het derde kwartaal is volgens Scheepbouwer echter te wijten aan het aflopen van speciale projecten.

Bij KPN Mobile in Nederland zakte de omzet ook, van 612 miljoen euro verleden jaar tot 579 miljoen euro. Deze daling, onder meer veroorzaakt door de lagere sms-tarieven, werd gecompenseerd door een sterke groei bij de buitenlandse dochterondernemingen E-Plus en Base. Die genereerden respectievelijk 14 en 41 procent meer inkomsten. De totale omzet van KPN Mobile steeg daardoor 6 procent tot 1,35 miljard euro.

KPN zegt zich de komende tijd vooral te willen richten op zijn divisie vaste telefonie. Doel daarbij is om marktaandeel te behouden en 'agressief' marktaandeel op te bouwen in nieuwe groeimarkten, zoals snelle internetverbindingen (Adsl).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-01T15:11:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.