KPN verlaagt tarief mobiel internet buitenland

Dit artikel delen:

KPN maakt vanaf juli 2011 het gebruik van internet op smartphone's in het buitenland voordeliger. De zogeheten dataroaming-tarieven gaan omlaag. Ook bellen wordt goedkoper. Nieuwe Europese wetgeving verplicht KPN hiertoe. Naast tariefsverlaging wordt de werking uitgebreid van de automatische kostenlimiet van 50 euro per maand. Vanaf 1 juli 2011 werkt deze overal ter wereld. De nieuwe tarieven voor mobiel internet gaan in per 1 juni.

In de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein gaan de kosten van 5 euro per megabyte naar 2 euro. Het tarief buiten Europa gaat omlaag van 12,50 per megabyte naar 9,95 euro. Voor telecombeheerders komt er een optie om het internetgebruik te limiteren per gebruiker per maand.

Mobiel internet is in het buitenland is duurder dan in Nederland, in verre landen zelfs veel duurder. Dit komt volgens KPN doordat het verkeer niet via het eigen netwerk wordt afgehandeld, maar de telecomoperator de hiervoor benodigde megabytes bij een collega in het buitenland moet inkopen.

Telfort

Ook bij KPN-dochter Telfort wordt het gebruik van de smartphone in het buitenland goedkoper. Per 9 juli wordt het tarief in de EU, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein 3,50 euro per MB in plaats van 5,95 euro nu. Daarbuiten betalen Telfort-klanten 9,95 euro (nu 14,87 euro).

Ook de KPN-beltarieven gaan omlaag als gevolg van de EU-wetgeving. Inclusief btw kost bellen vanaf 1 juli 42 cent per minuut (was 46 cent). Gebeld worden kost dan 13 cent per minuut tegen 18 cent nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

KPN heeft goede inkopers zie ik :-) Ik denk niet dat het lukt buiten Nederland iemand te vinden die zoveel voor een Mb wil hebben...:-(

Ik heb me altijd verbaasd over het feit dat een MB in het buitenland duurder moet zijn dan in Nederland. Of zelfs duurder dan diezelfde MB voor de gebruikers van de lokale provider in het buitenland.

Het is niet zo dat het verkeer dat je genereert eerst naar Nederland gaat om daar internet op te gaan. Het wordt gewoon lokaal door die provider internet op gegooid. Je ziet het aan het feit dat je gewoon een IP adres krijgt uit de range van die lokale provider.

En die hoeft echt niet meer aan zijn transits te betalen voor verkeer dat door roaming buitenlanders wordt veroorzaakt dan voor verkeer dat door de eigen klanten wordt veroorzaakt.

Toch vreemd: hier in België kan Mobile Vikings (KPN dochter) het wel: 50 cent per MB voor alle europese landen. http://data.mobilevikings.com/nl/

Buiten KPN gaat ook t-mobile haar mobiele internet prijzen verlagen las ik net hier:
http://www.zakelijkgsmabonnement.nl/component/content/article/21-tarieven-mobiel-zakelijk-internet-in-het-buitenland-verlaagd
Dit kan men veel geld schelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-01T08:04:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.