Sneller verruilt Tele2 voor Vodafone

Lineke Sneller verruilt telecomaanbieder Tele2 voor concurrent Vodafone Nederland. Ze treedt per 1 juli 2011 in dienst bij haar nieuwe werkgever. Daar bekleedt ze eveneens de functie van cio. Sneller werkte drie jaar lang voor Tele2. Ze vervangt John Fieldhouse die sinds 2007 de post van ict-directeur bij Vodafone Nederland bekleedde. Hij gaat zich richten op ict-projecten binnen het bedrijf en moet rapporteren aan Sneller. De telecomaanbieder wil niet kwijt welke ict-projecten op stapel staan.

Sneller over haar overstap: 'Mijn functie bij Tele2 was mijn eerste baan in de telecomsector. Ik ben heel blij met de mogelijkheid die Tele2 mij heeft gegeven. Ik heb met veel plezier bij dat bedrijf gewerkt maar vertrek omdat ik nu een nieuwe kans krijg eveneens in de telecomsector.'

De nieuwe Vodafone-cio stelt dat in haar tijd bij Tele2 de ict-afdeling een belangrijke rol heeft gespeeld in de winstgevendheid van het bedrijf. Onder haar leiding werd het contact met zakelijke klanten via portals ingericht en werd de omzet uit internet voor de consumentenmarkt verhoogd. Volgens Sneller zijn die prestaties voor een belangrijk deel op het conto van de ict-afdeling te schrijven.

De Vos vervangt Sneller

Tele2 heeft Svenja de Vos aangewezen als vervanger van Sneller. De Vos gaat ook onderdeel uitmaken van het managementteam van Tele2 in Nederland. De Vos werkt sinds 2002 in diverse functies en landen binnen de Tele2 Groep.

Het afgelopen jaar was zij ict- en netwerkdirecteur bij dochteronderneming BBned, In 2008 en 2009 was ze cio van Tele2 Oostenrijk en van 2007 tot 2008 was zij ict-adviseur voor de Merger & Acquisition-afdeling van de Tele2 Groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-01T11:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.