Beursgang Avaya moet verlies compenseren

Dit artikel delen:
Dollars

Avaya wil met de beursgang 1 miljard dollar ophalen

Telecomleverancier Avaya gaat voor een beursnotering. Het bedrijf, dat nu in handen is van private equity investeerders, heeft een initial public offering (ipo) gedaan. Het Amerikaanse telecombedrijf is van plan minimaal 1 miljard dollar op te halen door de uitgifte van aandelen. Dit blijkt uit documenten die gedeponeerd zijn bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). De aandelenuitgifte moet één miljard dollar opbrengen.

Met het geld moeten onder andere schulden worden afbetaald en eigenaren worden betaald. Avaya draaide in zijn gebroken boekjaar 2010 871 miljoen dollar verlies op een totale omzet van 5,06 miljard dollar.  51 procent van die omzet bestond uit de verkoop van producten, 49 procent uit de verkoop van diensten. 55 procent van de omzet werd gedaan in Noord-Amerika.

In de eerste helft van boekjaar 2011 heeft Avaya een omzet van 2,76 miljard dollar gescoord. Het verlies bedroeg 612 miljoen dollar. Dat is meer dan het verlies van 421 miljoen dollar in de eerste heft van 2010.

Unified communications

Uit het document, een ‘S-1 filing', blijkt dat Avaya zijn samenwerkingsoplossingen zelf heel goed vindt en die van concurrenten als ‘inadequaat' te bestempelen. Volgens Avaya levert de concurrentie samenwerkings-oplossingen die gemaakt zijn 'vanuit een e-mail of netwerkfocus.'

Volgens Avaya is de markt voor zakelijke communicatie de komende tijd goed voor 77 miljard dollar. Avaya wil daar op inspelen met  unified communications, contact center applicaties, datanetwerkoplossingen en onderhoudscontracten.

Avaya Nederland

Avaya onstond in 2000 na een spin-off van Lucent Technolgies. Avaya kwam in 2007 in handen van private equity bedrijven Silver Lake en TPG Capital het bedrijf voor 8,2 miljard dollar kochten. Avaya kocht in 2009 het bedrijfsnetwerkonderdeel van Nortel. Avaya werkt nauw samen met HP.  Concurrenten van Avaya zijn onder andere Cisco, Mitel en Alcatel-Lucent.

In Nederland is Avaya actief met een kantoor in Nieuwegein en goed voor ongeveer 60 miljoen euro omzet. Directeur van Avaya Nederland is John van der Velden.Volgens Van der Velden liggen er groeikansen voor Avaya en het Auro-ip-platform op het gebied van ‘het nieuwe werken' en het mkb. 'Bedrijven krijgen hierin interesse door de groei van cloud computing. Steeds meer bedrijven willen dat hun werknemers beter met elkaar samenwerken en ook overal bereikbaar zijn. Daarvoor hebben we een unified communications-portfolio, video en ip-telefonie.'

Betrokken partijen bij beursgang Avaya

De beursgang van Avaya wordt mogelijk gemaakt door een aantal financiële instellingen. Dat zijn Morgan Stanley & Co. LLC, Goldman Sachs & Co., JP Morgan Securities LLC, Citigroup Global Markets Inc, Deutsche Bank Securities Inc., BoFA Merrill Lynch, Barclays Capital, UBS Investment Bank and Credit Suisse Securities (USA) LLC. Avaya geeft zelf geen commentaar op de plannen om naar de beurs te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-10T11:59:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.