Europese PBX-markt loopt achter op VS

In het eerste kwartaal van 2011 nam de verkoop van pbx-telefoniesystemen wereldwijd toe. Alleen de West-Europese markt bleef achter. Dat kwam door tegenvallende verkopen in Duitsland en Frankrijk. Dat meldt het Britse marktonderzoeksbureau MZA.

In het eerste kwartaal van 2011 werden er meer telefoonaansluitingen verkocht. De verkoop nam toe met zes procent naar 12,37 miljoen aansluitingen. 66 procent daarvan zijn tdm-aansluitingen (time division multiplexing) en 34 procent zijn de meer moderne ip-aansluitingen. In 2010 werden in het eerste kwartaal nog 69 procent tdm-lijnen en 31 procent ip-lijnen verkocht.

De bovenkant van markt voor pbx-producten, die meer dan honderd aansluitingen hebben, wordt gedomineerd door Cisco dat een marktaandeel heeft van 28 procent. Daarna volgen Avaya en NEC. De markt voor pbx-oplossingen met maximaal honderd aansluitingen wordt geleid door Panasonic. Daarna volgen NEC en Avaya.

Cisco, Avaya, Mitel

In Noord-Amerika werden er 1,6 miljoen ip-aansluitingen verkocht. In West-Europa werden er 1,3 miljoen ip-aansluitingen verkocht. In Noord-Amerika is nu zestig procent van alle telefonielijnen gebaseerd op ip-telefonie. In West-Europa is dat nog veertig procent. Cisco leidt de wereldwijde markt voor ip-telefonie met 38 procent. Daarna volgen Avaya en Mitel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-15T08:49:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.