Mobiliteit grootste zorg voor Nederlandse CIO’s

Dit artikel delen:

De hoogste prioriteit voor bedrijven in Nederland is het faciliteren van flexibel werken, zo blijkt uit een nieuw rapport 'What’s on the mind of the Dutch CIO?' van onderzoeksbureau IDC in opdracht van telecomdienstverlener BT. In dit rapport zijn meer dan 250 ict-beslissers ondervraagd om te achterhalen wat hun prioriteiten zijn in navolging van de economische terugval.

Het rapport werd tijdens de 'BT Business Day' in Amsterdam aan een zaal met cio's en ict-beslissers gepresenteerd. IDC concludeert dat mobiliteit duidelijk opvalt als een van de meest urgente zorgen die organisaties vandaag de dag hebben, maar liefst tweederde van de respondenten beschouwt dit onderwerp als ‘belangrijk' tot ‘zeer belangrijk'. Het rapport onthult dat veel van de zorgen over mobiliteit worden gedreven door een sterke toename van laptops, smartphones en tablets op het bedrijfsnetwerk, die zowel door bedrijven zelf, alsook door medewerkers zelf worden aangeschaft. Het rapport laat ook zien dat cio's vastberaden zijn om deze trend te adresseren.

De aandacht voor duurzame IT viel wat terug als ‘hot topic' gedurende de economische neergang maar lijkt nu weer hoog op de agenda te staan; een tweede plek (43 procent) op de prioriteitenlijst van de Nederlandse cio. Nu bedrijven herstellen van de economische terugval, lijkt het erop dat lange termijn projecten gericht op co2-uitstoot, stroomverbruik en milieuregulering steeds belangrijker worden.

Unified Communications en Cloud

Duurzame IT wordt direct gevolgd door unified communications (42 procent) en cloud (41 procent). Unified communications (UC) staat zichtbaar hoog op de agenda en is een van de gebieden waar een nieuwe golf van investeringen verwacht kan worden; meer dan zestig procent van de respondenten voorzien investeringen op korte- of middellange termijn. Clouddiensten worden een volwassen markt, 44 procent van de respondenten stelt dat zij clouddiensten zullen gebruiken of van plan zijn te gebruiken in de komende twaalf maanden.Het onderzoek geeft ook aan dat, ondanks de blijvende beveiligingszorgen, er een toenemend vertrouwen is in leveranciers van clouddiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-17T14:17:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.