Kabelaar UPC wil ook internet via adsl aanbieden

Dit artikel delen:

UPC wil zijn Chello-kabeldiensten nu ook via adsl gaan aanbieden. Aanstaande dinsdag zal een kleinschalige proef van start gaan met breedbandinternet en digitale telefonie via dsl.

Uit meest recente meteingen blijkt dat internet via de kabel geen overduidelijke groei meer laat zien en adsl inmiddels de boventoon voert. Voor UPC wellicht de aanleiding om ook via dit laatst genoemde medium internet te willen bieden. Daarnaast biedt adsl schaalverchroting, omdat dit nagenoeg landelijk dekkend is, terwijl UPC op dit moment alleen internet kan aanbieden via de eigen kabelinfrastructuur, hetgeen aanmerkelijk beperkter is.

 

Om de breedbanddiensten aan te kunnen bieden zal UPC gebruik moeten maken van het bestaande glasvezelnetwerk. UPC wil met de proef te weten komen wat klanten van de diensten vinden en wat de mogelijkheden zijn. Het kabelbedrijf verwacht dat de proef gevolgd zal worden door een commerciële lancering van de diensten in andere delen van Nederland.

 

UPC is alleen van plan adsl in te voeren in de gebieden waar ze geen kabelaansluiting kunnen realiseren. In de Randstand zal de consument dus niet tussen adsl of kabel kunnen kiezen.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Perfecte ontwikkeling. Nu ook nog zorgen dat KPN en andere aanbieders hun TV-diensten over het netwerk van UPC (kabelaars) kunnen aanbieden en de markt functioneert zoals het moet.

niets bijzonders.

Multikabel doet dit al maanden.
Zij leveren Quicknet ADSL in de gebieden waar Multikabel geen kabel heeft.
en Quicknet is ook de naam voor Kabelinternet van Multikabel.
Dus zo niet of bijzonder is het niet.

Slechte ontwikkeling, ik hoop niet dat deze wanhoopsoging van UPC niet zal leiden tot recentie ervaringen van Internetten via de kabel van UPC. Het gaat toch ook beetje om de service en dat is juiste het probleem van UPC. Ik woon niet in Randstad en zal zeker niet DSL van UPC nemen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-10T10:21:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.