T-Mobile schroeft winst Deutsche Telecom op

Deutsche Telekom heeft meer winst behaald dankzij een forse groei van dochter T-Mobile USA. Ook de Nederlandse divisie heeft redelijk bijgedragen aan de winst.

De omzet van de Duitse telecomgigant nam in het derde kwartaal met 3,2 procent tot 14,5 miljard euro. Dit bevredigende resultaat kan voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan de groei van T-Mobile in de Verenigde Staten, dat zo'n 900.000 nieuwe abonnees verwelkomde, schrijft Webwereld. De Amerikaanse tak heeft nu 16,3 miljoen gebruikers. De kwartaalomzet van T-Mobile bedroeg wereldwijd 6,3 miljard euro, 700 miljoen meer dan in het derde kwartaal van 2003.
 
In Nederland steeg de omzet van T-Mobile in het derde kwartaal met bijna 20 procent tot 270 miljoen euro. Het aantal klanten van T-Mobile Nederland groeide in het derde kwartaal met 29.000 tot 2,25 miljoen. Daarmee behoudt de telecomprovider zijn derde positie in de markt voor mobiele telefonie, na KPN en Vodafone. Naar eigen zeggen heeft T-Mobile een marktaandeel van 15 procent. Ondertussen investeert T-Mobile ook in wifi-toegangspunten. Voor het einde van dit jaar wil de teleocomaanbieder in Nederland meer dan tweehonderd hotspots actief hebben.
 
De eerste negen maanden van dit jaar waren dermate goed dat Deutsche Telekom de verwachtingen voor heel 2004 naar boven heeft bijgesteld. De nettowinst wordt nu geschat op 3,2 miljard euro. Eerder hoopte de directie voor dit jaar op 2,5 miljard euro uit te komen.
 
T-Mobile draagt net al veel andere telecombedrijven nog een forse schuldenlast wat betreft de investeringen in umts-netwerken en licenties. De Duitse telecommer heeft deze het afgelopen jaar weer met 2,5 miljard euro verminderd tot 40,8 miljard

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T12:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.