One IP neemt klantenbestand Israpunt over

One IP heeft overeenstemming bereikt met de curator van Israpunt over de overname van het klantenbestand. VoIP-leverancier Israpunt werd eind juni failliet verklaard. Israpunt had onder meer klanten bij de gemeente Ede, de KPLD en de Universiteit Twente. One IP is een joint-venture uit 2010 van open source-telefonieleveranciers Neonova en The IP Company.

One IP biedt bedrijven die nu de IP Businessmanager van Israpunt gebruiken de mogelijkheid om over te stappen naar Astium. Hierbij brengt het bedrijf geen kosten in rekening voor de software. Wel wordt een vergoeding gevraagd voor de werkzaamheden. 'We willen constructief meedenken met een oplossing en een helpende hand bieden. Daar kunnen bedrijven op in gaan of niet. De uiteindelijke beslissing is niet aan ons maar ligt bij het bedrijf', aldus commercieel directeur Ronald Koppelman.

Israpunt failliet

VoIP-leverancier Israpunt werd 28 juni 2011 failliet verklaard. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht, met de kop 'Gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor faillissement van Israpunt Telecom & ICT'.

'Door het uitblijven van betalingen en de aantoonbare leugens die One IP en Neonova over het bedrijf hebben verteld in de markt, maar ook door het blokkeren van acties door KPN (omdat de belangen van KPN groter zijn dan die van ons bedrijf), heeft de directie vandaag besloten om de stekker eruit te halen', zo luidt het bericht, dat dezelfde dag nog offline werd gehaald.

Gemeente Amsterdam

Israpunt beschuldigde de gemeente Amsterdam in het persbericht ervan verantwoordelijk te zijn voor het faillissement. De hoofdstad zou nog een half miljoen euro schuldig zijn aan Israpunt.

De in 2009 aangestelde Amsterdamse cio Claudia de Andrade-de Wit zei een in 2008 afgesloten contract met Israpunt in 2010 op, omdat er sprake van belangenverstrengeling was: Israpunt had de leiding gekregen over het VoIP-project van de gemeente, maar had zichzelf vervolgens als leverancier in dienst genomen.

The IP Company en Neonova

Nadat het contract met Israpunt was opgezegd, werd One IP gevraagd als leverancier. One IP is een joint-venture uit 2010 van open sourcetelefonie-leveranciers Neonova en The IP Company.

Neonova was door Israpunt als onderaannemer aangenomen bij het project voor de gemeente Amsterdam. Het bedrijf kreeg echter ernstige onenigheid met Israpunt en beschuldigde het bedrijf er onder meer van code gestolen te hebben, voor de VoIP-levering aan de gemeente Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo krijgt eenieder uiteindelijk wat hij of zij verdient.

Kan er niets aan doen, maar dit bericht leest toch als dat onderling er onfrisse zaken en belangen spelen/speelden. Ben benieuwd voor hoeveel uiteindelijk de Amsterdamse burger hiervoor de rekening gepresenteerd krijgt...

Ik heb de brief gezien, zeer onfrisse tekst. Bedrijven worden aangesproken met "U heeft illegale software op uw PC staan", feitelijk onjuist. Daarnaast staan er geen adresgegevens op de brief. Lijkt te snel gemaakt en niet doordacht.
Kan me niet voorstellen dat een zakelijke relatie op zo'n onder de gordel verhaal ingaat.

Lijkt wel één grote kleuterklas dat Israpunt en One Ip verhaal.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-13T10:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.